Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Всеукраїнська декада зайнятості учасників АТО та осіб з інвалідністю

Переглядів: 3096
11.12.2015 - 10:51

В рамках Всеукраїнської декади зайнятості в Артемівському міському центрі зайнятості пройшов цикл тематичних зустрічей з роботодавцями «Пріоритетні напрямки діяльності служби зайнятості в процесі вдосконалення її роботи.

Презентація послуг, в тому числі, для вирішення питань зайнятості інвалідів та внутрішньо переміщених осіб». Більше 40 ринкоутворюючих роботодавців, які  ведуть діяльність на території міст Артемівська, Часового Яру, Соледару, Сіверська та Артемівського району, спілкуючись в інтерактивному форматі, обговорили актуальні питання взаємодії, отримали інформацію щодо переліку послуг та сучасних можливостей служби зайнятості, обмінялися досвідом вирішення питань зайнятості окремих категорій громадян.

Сьогодні попит на послуги служби зайнятості продовжує бути актуальним як для роботодавців, так і для шукачів роботи. На ринку праці з’явились особливі категорії громадян, зокрема, внутрішньо переміщені особи та демобілізовані військовослужбовці - учасники АТО, які потребують індивідуального супроводу в наданні послуг та адресного обслуговування. Для працевлаштування соціально вразливих категорій населення та пом’якшення ситуації на місцевому ринку праці служба зайнятості, як завжди, розраховує на роботодавців, вдосконалює інформаційно-роз`яснювальну роботу і постійно напрацьовує найбільш ефективні шляхи співпраці з ними. Протягом 11 місяців 2015 року Артемівським міським центром зайнятості за участю роботодавців проведені 2 ярмарки вакансій та послуг служби зайнятості, 23 міні-ярмарки, 2 презентації роботодавців, 7 Днів відкритих дверей на виробництвах, виїзна акція у військовій частині, 85 семінарів та 2 засідання круглих столів з актуальної тематики.

Відкриваючи цикл тематичних зустрічей з роботодавцями 8 грудня 2015 року директор Артемівського міського центру зайнятості Ірина Лещенко висловила подяку надійним соціальним партнерам за співпрацю. «Тільки налагодження тісних партнерських стосунків та консолідація зусиль усіх учасників соціального діалогу сприяє поліпшенню ситуації на ринку праці та підвищенню рівня зайнятості населення, особливо тих, хто потребує додаткової соціальної підтримки», - відмітила вона в своєму виступі.

Учасники зустрічей обговорили особливості та динаміку фіксованого ринку праці, законодавчі новації з надання соціальних послуг роботодавцям, детально зупинилися на організації тимчасової зайнятості, професійного навчання на замовлення роботодавців, системі компенсацій роботодавцям, які працевлаштовують на нові робочі місця безробітних за направленням центру зайнятості, зокрема, вимушено переміщених осіб, умовах отримання ваучера та підтвердження неформальної освіти, обов’язках та правах роботодавців. В тематичних зустрічах взяли участь начальник відділу взаємодії з роботодавцями Роман Коновал, начальник відділу активної підтримки безробітних Ірина Подорванова, фахівці відділу взаємодії з роботодавцями Артемівського міського центру зайнятості.

 Під час заходів представники роботодавців уточнювали окремі законодавчі норми, висловлювали свої думки та побажання, ділилися труднощами.

На завершення циклу тематичних зустрічей з роботодавцями 10 грудня 2015 року директор Артемівського міського центру зайнятості Ірина Лещенко висловила сподівання на продовження системної роботи та співпраці з роботодавцями тільки з позитивним результатом, і запевнила, що служба зайнятості застосує всі свої можливості та законодавчі інновації щодо фінансової підтримки роботодавців, які створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них безробітних громадян, в тому числі, інвалідів, вимушено переміщених осіб, учасників АТО.

В рамках Всеукраїнської декади зайнятості в Артемівському міському центрі зайнятості пройшов цикл тематичних зустрічей з роботодавцями «Пріоритетні напрямки діяльності служби зайнятості в процесі вдосконалення її роботи.

Останні статті на сайті