Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 135 гостей.

Про проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на території Артемівської міської ради

Переглядів: 2849
08.12.2015 - 08:09

Однією з актуальних негативних проблем сучасного суспільства є прояви жорстокості і насильства в сім’ї. На виконання Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», згідно Комплексної програми Артемівської міської ради «Молодь. Сім’я. Діти» з 23 листопада по 07 грудня 2015 року  на території Артемівської міської ради пройшла щорічна акція «16 днів проти насильства».

Наказом начальника управління № 63 від 02.11.2015 року затверджено заходи, приурочені до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Акція включала в себе такі заходи як: проведення в учбових закладах міста тематичних лекцій, присвячених акції, проведення відео лекторіїв «Чи повинні ми дати відпір насильству?», зустрічі студентської молоді з представниками правоохоронних органів, проведення міського заходу, присвяченому Міжнародному Дню солідарності з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІДом «Рок – проти СНІДу!», рейди по сім’ям міста Артемівська, схильним до проявів насильства в сім’ї. Протягом періоду проведення акції в навчальних закладах міста І – ІV рівня  акредитації були проведені таці заходи:

  • лекція-презентація «СНІД і діти» (Артемівське педагогічне училище);
  • виховна година «СНІД – чума 21 століття» (Артемівське медичне училище);
  • лекція-презентація «ВІЛ і СНІД – зумій захистити себе» (Артемівське музичне училище ім.. І. Карабиця);
  • лекція-бесіда «СНІД і Україна» (Артемівський індустріальний технікум ДонНТУ);
  • виховні години « День солідарності з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІДом» (Горлівський інститут іноземних мов);
  • конкурс стенівок,  книжкова виставка «СНІД: людство під знаком біди» (Артемівський коледж транспортної інфраструктури);
  • бесіда «СНІД – катастрофа 21 століття» (Донецький університет економіки і права);
  • виховна година з демонстрацією фільму «Зроби своє життя сам!» (Соледарський професійний ліцей);
  • лекція – бесіда «В майбутнє без СНІДу» (Артемівський центр професійно-технічної освіти);
  • виховні години «Загроза СНІДу» (ДВУОР ім. С. Бубки);
  • лекція-презентація «Зупинимо СНІД доки він не зупинив нас» ( ННППІ УІПА)
  • лекційно - тренінгове заняття «Що потрібно знати підліткам та молоді про ВІЛ/СНІД» (Часіво-Ярське професійно-технічне училище».

Протягом 2015 року на соціальному обслуговуванні в Артемівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 39 сімей, в яких було зафіксовано факти насильства (у всіх випадках – психологічне насильство), з них – в 10 сім’ях виховуються малолітні та неповнолітні діти. З членами сімей була проведена соціально-профілактична робота, роз’яснено Закон України «Про попередження насильства в сім’ї». Постраждалим від насильства була надана психологічна підтримка. Були здійснені заходи, спрямовані на відновлення соціальних функцій, морального, психологічного та фізичного стану членів сім’ї та подолання психологічного бар’єру між учасниками конфлікту, дітьми та батьками. Всього було надано 126 соціальних, психологічних, педагогічних, інформаційних та юридичних послуг. 2 сім’ї перебуває на соціальному супроводі, інші – на соціальному обслуговуванні центру.

Протягом 2015 року службою у справах дітей управління молодіжної політики  та у справах дітей Артемівської міської ради систематично проводилась профілактична робота направлена на запобігання жорстокого поводження з дітьми.  З батьками дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах  щомісячно проводились профілактичні бесіди, в ході яких вони під підпис ознайомлювались з відповідальністю за порушення Закону України «Про попередження насилля в сім’ї».  Станом на 01.12.2015 року   в службі у справах дітей управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради не перебуває дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та зазнали насилля у сім’ї.  В 2014 році в службі у справах дітей на обліку дітей, які зазнали насилля у родині перебувало 2 дітей.

В рамках спільного проекту управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради з соціальним еколого – правовим центром реалізується програма «Безпечний старт» з питань попередження насильства серед молоді та жінок.

Артемівська міська рада сприяє розвитку громадських жіночих організацій з метою залучення жінок до активної участі у всіх сферах життєдіяльності. Ці організації діють в напрямку залучення уваги громадськості до проблем жінок. Також проводяться культурно – розважальні програми, які направлені на духовний розвиток сім`ї, жінок, дітей, відродження та збереження традицій міста.

До громадських організацій, які займаються питаннями гендерної рівності, захисту прав жінок та дітей, попередження домашнього насильства та жіночих організацій ходять:

  • Союз жінок України;
  • МВ Ліги ділових та професійних жінок;
  • Жіночий соціальний еколого-правовий центр.

З метою покращення становища жінок, підвищення їх ролі в суспільстві  при МНБ існує та працює жіночий літературний клуб «Берегиня».

Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради розроблені та розповсюджені буклети «Дружність дітей та молоді», «Молодь – наш головний ресурс».

Останні статті на сайті