Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Підсумки Тижня української писемності та мови у навчальних закладах Артемівська

Переглядів: 8542
13.11.2015 - 13:40

Уже традиційно на початку листопада, відповідно до наказу відділу освіти в загальноосвітніх, дошкільних і позашкільних  навчальних закладах міста урочисто пройшов Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови.

Упродовж тижня відбувалися найрізноманітніші заходи. Усі вони присвячені темі писемності та грамотності. У всіх навчальних закладах розпочався Тиждень з урочистих лінійок. Педагоги провели мовознавчі вікторини, лінгвістичні турніри та ігри, усні журнали, брейн-ринги знавців українських прислів’їв, конференції. Було організовано виставки стіннівок, плакатів, малюнків, тематичних стендів, літературних газет, книжкові виставки.

Цікавими, пізнавальними та змістовними стали наступні заходи: у ЗОШ №1 – загальношкільна акція «Живи і квітни, рідна мово!», у ЗОШ№2 – відкритий виховний захід «Ти наша мова солов’їна», у ЗОШ №4 – конкурс читців «Солов’їна, барвінкова українська наша мова», у бібліотеці ЗОШ №5 – віртуальний кінозал «З історії виникнення української мови», у ЗОШ №7 – усний журнал «Сторінками історії виникнення української писемності» , у ЗОШ №10 – лінгвістичний брейн-ринг «Будь від роду і до роду, мово рідного народу», у НВК №11 – пісенна круговерть «Лийся дзвінко, українська пісне», у ЗОШ №12 – свято української писемності «Солов’їна мова плекає нашу душу», у ЗОШ №13 – усний журнал «З рідним словом міцніє держава», у ЗОШ №14 – конкурс на кращого читця «Рідна мова чиста, як роса», у ЗОШ №15 – інтерактивні відеоперерви «Це – мова моя, це – мова моєї країни!», у ЗОШ №17 – філологічний футбол, вистава «За двома зайцями», у ЗОШ №18 – конкурс «Літературно-мовний калейдоскоп», у ЗОШ №24 – творчий конкурс «Диво калинове – чари барвінкові», у ВЗШ №1 – виховна година «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить».

Не оминули свято і дошкільні заклади, у яких пройшли заходи з шанування рідної мови, а саме: розваги для дітей всіх вікових груп, декламування віршів, мовно-рухливі ігри, музично-літературні композиції, вікторини, виставки малюнків та дитячої літератури.

Артемівський МЦДЮ підготував для своїх вихованців низку тематичних заходів:  КВК «Українську мову знай і чемно розмовляй», вечір українських загадок, літературну вікторину «Мова наша солов’їна», усний журнал «У дзеркалі слова: на все впливає мови чистота».

Масштабним дійством став міський фестиваль української пісні «Рідна мова чиста, як роса», який зібрав під одним дахом талановиту та здібну молодь нашого міста, закохану в українську пісню. Соледарський МЦДЮ проводив у своїх стінах майстер-класи по виготовленню книжечок, чорнильного пера, ляльок-мотанок.

Традиційним у цьому році стало проведення радіодиктанту національної єдності, який вже 15 рік поспіль пишуть школярі нашого міста. Крім того, 9 листопада у всіх навчальних закладах стартував ХVІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Провідна ідея всіх святкових заходів – повчальність, яка надає нащадкам історичний досвід, виховання національної самосвідомості, патріотичних почуттів в учнів, бажання примножувати родинні традиції, розуміння своєї причетності до подій, які відбувались в історії України.

Підсумки Тижня української писемності та мови у навчальних закладах АртемівськаПідсумки Тижня української писемності та мови у навчальних закладах АртемівськаПідсумки Тижня української писемності та мови у навчальних закладах АртемівськаПідсумки Тижня української писемності та мови у навчальних закладах АртемівськаПідсумки Тижня української писемності та мови у навчальних закладах Артемівська