Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 119 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Відзначення Міжнародного Дня миру в м. Артемівську

Переглядів: 5002
22.09.2015 - 07:54

21 вересня світ відзначає Міжнародний День миру, який покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього.

В перший день навчального тижня в школах м. Артемівська, Соледара та Часів Яру проведено низку заходів, приурочених до цієї події. На подвір’ї шкіл пройшли урочисті лінійки, у класних кімнатах – виховні години. Діти читали прекрасні слова про мир, лунали зворушливі пісні про Україну, хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих. Конкурсами малюнків на асфальті «Мир очима дітей» відмітили учні ЗОШ №№5, 7, 12, 13, школи-інтернату №1, НВК №11. Діти писали заклики жити у злагоді і присвячували свої малюнки миру на Землі.

Учні 11-х класів Артемівської школи №5 провели акцію «Голуб миру», в ході якої вони запустили в небо голубів. В акції взяли участь учні 1-х класів: вони створили велике коли і передавали один одному дзвіночки, дзвін яких символізував мир на Землі. Відпустивши птахів в небо із лозунгом «Ми хочемо миру!», всі учні загадали одне бажання…

Для гуртківців декоративно-прикладної творчості керівник Олена Коваленко провела майстер-клас по виготовленню паперових голубів. Руками дітей були виготовлені символи миру, через які передалися бажання дітлахів бачити свою Батьківщину, всю планету Земля, сонячною, мирною і щасливою. Учні 3-х класів ЗОШ №5 також протягом дня виготовляли паперових голубів, якими потім вітали педагогів, батьків та гостей школи. Вихованці кімнати школярів «Дружба» (педагог-організатор Алла Ткаченко) провели акцію «Посланці Миру». Діти заздалегідь виготовили маленьких білих голубів і роздавали їх на вулицях міста, закликаючи своїми діями дорослих до припинення бойових дій на Донбасі.

На подвір’ї Артемівської школи №4 зібралися учні школи, їх батьки та місцеві жителі, де відбулася яскрава лінійка. Акція «Голуб миру» дала можливість учасникам уявити себе посланцями миру і скласти власне послання про мир людству. Учні записували свої побажання на фігурках голуба – символі миру, які потім пообіцяли передати нашим захисникам. Атмосфера свята, що почалось із самого ранку, перейшла в організований флешмоб у формі живої фігури «голуба миру», до створення якої залучилися усі учні школи. Яскравим завершенням свята стала пісня «Сонячне коло», заспівана дітями та їх батьками.

Учні ЗОШ №10 взяли участь у квесті, проведеному на подвір’ї школи, «Україна – наш спільний дім, ми мирно хочемо жити в нім!». Концертною програмою «Мир понад усе!» порадували вихованці Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості учнів 1 класу ЗОШ №17. Вихованці гуртків «Моделювання іграшок-сувенірів» виготовили та подарували першокласникам символ Миру та щасливого майбутнього. На стадіоні «Авангард» м. Артемівська учні ЗОШ №7 долучилися до виконання графіті на його стінах. Школярі ЗОШ №2 на уроках трудового навчання з натхненням виготовляли голубів миру, а учні старших класів взяли участь в акції «Подаруй голуба» і дарували паперових голубів мешканцям Західного мікрорайону як символ миру і добробуту.

Маленькі мешканці м. Артемівська взяли участь у розважально-ігровій програмі «Хай завжди буде мир!». На спортивному майданчику по вул. Ювілейній дошкільнят ДНЗ №№49, 55, 47, 54 зустріли герої мультфільму «Фіксики» - Сімка та Нулик. Вони провели з малечею спортивні ігри-атракціони, естафети, танцювальні номери. Справжньою прикрасою програми стала зустріч команд ДНЗ №49 та ДНЗ №55 у спортивній грі – флорболі. Результатом гри стала нічия, яка порадувала як гравців, так і їх уболівальників.

Посмішки на обличчях, радість в серцях перехожих та учнів вселяють надію та впевненість в тому, що в Україні та в усьому світі не буде місця війнам. Бажаємо всім нам милуватися блакитним небом у вільній, мирній Україні!

Відзначення Міжнародного Дня миру в м. АртемівськуВідзначення Міжнародного Дня миру в м. АртемівськуВідзначення Міжнародного Дня миру в м. АртемівськуВідзначення Міжнародного Дня миру в м. АртемівськуВідзначення Міжнародного Дня миру в м. АртемівськуВідзначення Міжнародного Дня миру в м. АртемівськуВідзначення Міжнародного Дня миру в м. АртемівськуВідзначення Міжнародного Дня миру в м. Артемівську

Останні статті на сайті