Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 130 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Результати організації влітку 2015 року оздоровлення та відпочинку дітей, що мешкають на території Артемівської міської ради

Переглядів: 3570
17.09.2015 - 11:03

Згідно рішення виконкому Артемівської міської ради від 13.05.2015  № 101 "Про організацію влітку 2015 року  оздоровлення та відпочинку дітей, що мешкають на території Артемівської міської ради" управлінням молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради, відділом освіти Артемівської міської ради, комунальним закладом охорони здоров’я «Центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги Артемівської міської ради  та всіма зацікавленими службами були реалізовані заходи з наступних напрямків:

-         оздоровлення в заміських таборах;

-         відпочинок в пришкільних таборах з денним перебуванням;

-         туристичні краєзнавчі походи та екскурсії; 

-         оздоровлення та відпочинок студентської і учнівської молоді.

На території Артемівської міської ради організовано роботу 10 дитячих таборів з денним перебуванням з 02.06.2015 року по 19.06.2015 року на базі шкіл №№2,5,7,9,10,11,12,18,24, школи-інтернату №1. Всього охоплено відпочинком в пришкільних таборах 556 учнів, з них – 31 дитина з числа дітей - сиріт та позбавлених батьківського піклування. Дозвілля дітей в таборах було насичене різноманітними заходами: змаганнями, конкурсами, спортивними іграми, екскурсіями; діти залучались до роботи у гуртках, приділялась увага їх фізичному розвитку.

З 02.06.2015 року по 25.06.2015 року на базі загальноосвітніх шкіл, Артемівського міського Центру дітей та юнацтва, Артемівського Центру технічної творчості дітей та юнацтва, Артемівського Центру туризму, краєзнавства та екскурсій, Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості, Соледарського Центру дітей та юнацтва  організовано роботу 16 майданчиків без харчування, які відвідували 427 дітей. 

Також, протягом літнього оздоровчого періоду  було проведено 36 одноденних походів (540 дітей).

З метою залучення учнів до суспільно-корисної праці на базі шкіл було організовано роботу 10  ремонтно-будівельних бригад, в яких було задіяне 190 учнів.

Влітку 2015 року на території Артемівської міської ради в одну зміну працював дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Вогник», в якому було оздоровлено 255 дітей, з них 38 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Значна увага приділялась оздоровленню дітей та підлітків, які потребують соціальної уваги та підтримки.

Станом на 01.09.2015 року всього охоплено різними формами оздоровлення та відпочинку 6872 дитини шкільного віку, що становить 81%, із них оздоровлено 1552 дітей пільгових категорій.

Промисловими підприємствами, які розташовані на території Артемівської міської ради, було оздоровлено та охоплено відпочинком  285 дітей та  витрачено коштів підприємств – 513 250,00 грн. 

Протягом 2015 року управлінням молодіжної політики та у справах дітей було організовано оздоровлення дітей в МДЦ «Молода гвардія», де було оздоровлено станом на 01.09.2015 - 33 дитини, за аналогічний період 2014 року в МДЦ «Молода гвардія» було оздоровлено 11 дітей. 

Також за літній період 2015 року управлінням молодіжної політики та у справах дітей  Артемівської міської ради було реалізовано 109 путівок для дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, за рахунок делегованих коштів – 59 шт.(із них 7путівок для студентів), за рахунок обласного бюджету оздоровлено 32 дитини, за кошти профспілок  - 5 дітей, за рахунок спонсорських коштів оздоровлено 13 дітей.

Діти мали можливість оздоровитися та відпочити на березі Чорного моря в таких дитячих оздоровчих таборах, як: «Сонячний берег», «Молода гвардія», у м. Святогірськ в дитячих таборах «Перлина Донеччини», «Яструбок», «Сонячний». Також діти мали змогу відпочити в таборах Черкаської, Ровенської та Сумської областей. Вартість путівок складала від 1785,00 грн. до 4725,00 грн. 

На території Артемівської міської ради 3167 учнівської та студентської молоді, із них пільгової категорії  -  481 чол. Всього оздоровлено – 533 чол.

Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради було організовано оздоровлення студентської молоді. За рахунок місцевого бюджету молодь оздоровлювалась у заміському таборі «Яструбок» .

Артемівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки депутата Артемівської міської ради Володимира Сакали організовано оздоровлення сімей, які вимушено покинули території або райони проведення АТО. Всього було оздоровлено 20 сімей вищезазначеної категорії, в яких виховується 40 дітей. Сім’ї протягом літнього періоду 2015 року протягом двох тижнів мали змогу оздоровитись на березі річки Сіверський Донець на базі відпочинку «Серебряна пуща» у с. Серебрянка. Для відпочиваючих були передбачені всі умови для комфортного відпочинку. Для маленьких відпочивальників на базі був обладнаний дитячий майданчик.

Протягом  2015 року  КЗОЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Артемівської міської ради» направлено на оздоровлення та лікування в санаторно-курортні заклади України 47 дітей.

На початку оздоровчої компанії для дитячих оздоровчих закладів були намічені наступні задачі: створення безпечних умов оздоровлення дітей, формування здорового способу життя, фізичного розвитку, виховання культури поведінки, реалізація різноманітних потрібностей дітей, створення атмосфери свята для дітей. Всі ці задачі були успішно виконані протягом роботи оздоровчих змін, але слід відмітити, що не приступили до роботи в цьому році заміська установа оздоровлення та відпочинку «Райдуга» та заміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Часівоярець», в яких мали змогу оздоровлюватись діти, які мешкають на території Часівоярської та Соледарської міських рад.  Заміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Часівоярець» був переданий  в безоплатну оренду для потреб реабілітаційного центру Міністерства оборони України, але на базі палацу культури ПАТ «Часівоярський вогнетривкий комбінат» був організований денний літній табір «Літні фантазії», в якому мали змогу протягом двох тижнів відпочити 80 дітей, які мешкають на території Часівоярської міської ради.

В  оздоровчий  сезон 2015  року на контролі  держсаннагляду   були  10 пришкільних  таборів, один позаміський   заклад  оздоровлення  та  відпочинку «Вогник». Всі заклади своєчасно отримали погодження на початок роботи у Артемівському районному Управлінні ГУ ДСЄС у Донецькій області попередньо провівши необхідні лабораторні дослідження. У всіх закладах було вирішено питання щодо забезпечення медичного обслуговування дітей. 

Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради буде продовжено оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки в осінньо-зимовий період.

Останні статті на сайті