Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Оскарження рішення про відмову в реєстрації

Переглядів: 937
Питання: 

Протягом якого строку можна оскаржити рішення комісії ДФС та який порядок розгляду таких скарг?

Відповідь: 

Процедуру розгляду скарг на рішення комісії ДФС, яка приймає рішення про відмову у реєстрації податкової на­кладної/розрахунку коригування в Єди­ному реєстрі податкових накладних, за­тверджено постановою Кабінету Міні­стрів України від 04.07.2017 р. № 485.

Скарги подаються платником ПДВ до ДФС України протягом 10 календарних днів після отримання ним рішення комісії ДФС про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування. При цьому якщо останній день строку припа­дає на вихідний або святковий день, остан­нім днем такого строку вважається пер­ший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем. Строк подання скар­ги може бути продовженим за правилами і на підставах, визначених п. 102.6 ст. 102 Податкового кодексу.

За результатами розгляду скарги комі­сія з питань розгляду скарг приймає од­не з таких рішень:

  • задовольняє скаргу та скасовує рішен­ня комісії ДФС;
  • залишає скаргу без задоволення та рі­шення комісії ДФС без змін.

Якщо мотивоване рішення щодо скарги не надсилається платнику по­датку протягом строку, визначеного п. 56.23 ст. 56 Податкового кодексу, а саме — протягом 10 календарних днів з дня отримання скарги ДФС, та­ка скарга вважається повністю задово­леною на користь платника податку з дня, що настає за останнім днем зазна­ченого строку.

Задоволення скарги є підставою для ре­єстрації в Єдиному реєстрі податкових на­кладних податкових накладних/розрахун­ків коригування, зазначених у скарзі, з урахуванням вимог п. 200'.З ст. 200' По­даткового кодексу.