Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 276 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Щодо обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України

Переглядів: 954
Питання: 

Я нещодавно почала працювати бухгалтером на приватному підприємстві. В зв’язку з розширенням виробництва на підприємстві з`являються  робочі місця з шкідливими  умовами праці, проводиться атестація умов роботи. Мені підказали, що за цих робітників прийдеться сплачувати до Пенсійного фонду якісь кошти. Хотіла б  знати, що це за платежі та  чим загрожує їх несплата?

Відповідь: 

Підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій працівникам, зайнятим повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, крім працівників, безпосередньо зайнятих повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників до набуття права на пенсію за віком.

Відповідно до пункту 2 "Прикінцевих положень" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" №1058 від 09.07.2003р. та Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003р. - підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

У разі відсутності добровільної сплати підприємством коштів по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах управлінням ПФУ застосовуються  заходи примусового стягнення заборгованості, а саме- направляється позовна заява до окружного адміністративного суду.