Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 70 гостей.

Презедент України

Рішення Бахмутської міської ради від 23.09.2020 №6/146-3121

Переглядів: 749
сессия : 

Про надання дозволу на створення сільського комітету «Тавричанський»

Розглянувши висновок організаційного відділу Бахмутської міської ради  від 03.09.2020 № 01-4898-06 щодо відповідності  законодавству України поданих документів  про надання дозволу на створення органу самоорганізації населення, враховуючи заяву від 02.09.2020 № 01-01/10917 ініціативної групи зі створення сільського комітету «Тавричанський», з метою сприяння діяльності органів  самоорганізації населення, розташованих на території Бахмутської міської об’єднаної територіальної громади,  згідно Статуту  територіальної громади міста Бахмута, затвердженого у новій редакції  рішенням Артемівської міської ради  від  26.03.2008 № 5/28 -581 (зі змінами),  рішень Бахмутської міської ради:  від 23.09.2020 № 6/146 - 3117 «Про затвердження Типового положення про селищний, сільський комітет», від 24.06.2015 № 6/67 – 1244 «Про делегування повноважень комітетам мікрорайонів, квартальним комітетам, розташованим на території м.Артемівська», (із змінами),  відповідно до рішень Бахмутської міської ради: від 24.06.2020 № 6/143 – 3030 «Про затвердження Порядку створення те легалізації органів самоорганізації населення на території  Бахмутської  міської  об’єднаної територіальної громади», від 26.08.2020  № 6/145-3074 «Про надання дозволу на створення квартального комітету «Андріївський», від 26.08.2020  № 6/145-3075 «Про надання дозволу на створення квартального комітету «Кліщіївський», керуючись  ст.ст.14, 26, 59 Закону  України  «Про місцеве  самоврядування  в Україні», Законом України "Про органи самоорганізації населення", Бахмутська міська  рада

В И Р І Ш И Л А:
1. Надати дозвіл на створення сільського комітету, який діятиме на  території квартальних комітетів  «Андріївський» та «Кліщіївський» (далі – сільський комітет).

2. Визначити:

2.1.  Назву сільського комітету  - «Тавричанський».

2.2. Територію діяльності сільського комітету «Тавричанський», за адресою: 84557, Україна, Донецька область, Бахмутський район, село Кліщіївка, в межах:

Вулиць:

Клубна – усі номери, (с.Кліщіївка);

Первомайська – усі номери, (с.Кліщіївка);

Переїздна– усі номери (с. Андріївка);

Садова – усі номери, (с.Кліщіївка);

Степова – усі номери (с. Андріївка);

Тавричанська – усі номери, (с.Кліщіївка);

Шкільна – усі номери, (с.Кліщіївка).

Провулків:

Полевий – усі номери.

2.2. Основні напрями діяльності  сільського комітету «Тавричанський»:              

2.2.1. Створення умов для участі жителів сіл у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і законів України.

2.2.2. Задоволення соціальних, культурних та побутових потреб жителів сіл шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг.    

2.2.3. Участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку відповідної території, інших місцевих програм.

2.3. Повноваження сільського комітету «Тавричанський»:

2.3.1. Представлення разом з депутатами Бахмутської міської ради інтересів жителів сільського комітету «Тавричанський»  в Бахмутській міській раді та її виконавчих органах.

2.3.2. Сприяння додержанню Конституції та законів України, реалізації актів Президента України та органів виконавчої влади, рішень Бахмутської міської ради та її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, рішень місцевих референдумів.

2.3.3. Внесення у встановленому порядку пропозицій до проектів місцевих програм соціально-економічного, культурного розвитку та проектів  бюджету Бахмутської міської об’єднаної територіальної громади

2.3.4. Організація на добровільних засадах участі населення у здійсненні заходів щодо охорони навколишнього природного середовища, проведення робіт з благоустрою, озеленення та утримання в належному стані  садиб, дворів, вулиць, площ, парків, кладовищ, братських могил, дитячих майданчиків.

2.3.5. Організація на добровільних засадах участі населення у здійсненні заходів щодо охорони пам'яток історії та культури, ліквідації наслідків стихійного  лиха.

2.3.6. Здійснення контролю за якістю житлово-комунальних послуг, що надаються громадянам, які проживають на території діяльності сільського комітету.

2.3.7. Надання допомоги навчальним закладам, закладам культури, фізкультури і спорту, у проведенні культурно - освітньої, спортивно-оздоровчої та виховної роботи серед населення, розвитку художньої творчості, фізкультури і спорту, сприяння збереженню культурної спадщини, традицій народної культури, впровадженню в побут нових обрядів.

2.3.8. Організація надання допомоги престарілим громадянам, особам з інвалідністю, сім'ям загиблих воїнів, партизанів та військовослужбовців, малозабезпеченим та багатодітним сім'ям, а також самотнім громадянам, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, внесення пропозицій з цих питань до виконкому Бахмутської міської ради.

2.3.9. Надання необхідної допомоги органам Державної служби України з надзвичайних ситуацій в здійсненні протипожежних заходів, організація вивчення правил пожежної безпеки та дотримання вимог протипожежної безпеки населенням.

2.3.10. Сприяння правоохоронним органам у забезпеченні ними охорони громадського порядку.

2.3.11. Розгляд звернень громадян, здійснення прийому громадян.

2.3.12. Ведення обліку громадян за віком, за місцем роботи або навчання, які проживають у межах території діяльності сільського комітету «Тавричанський».

2.3.13. Сприяння депутатам Бахмутської міської ради в організації їх зустрічей з виборцями, прийому громадян та проведення іншої роботи у виборчих округах.

2.3.14. Інформування громадян про діяльність сільського комітету «Тавричанський», організація  обговорення проектів його рішень, важливих питань життєдіяльності  Бахмутської  міської об’єднаної територіальної громади.

2.3.15. Сільський комітет  «Тавричанський» може здійснювати іншу діяльність, відповідно до делегованих йому Бахмутською міською радою повноважень.

3. Голові сільського комітету «Тавричанський» Задорожній Л.В. із урахуванням рішень Бахмутської міської ради:  від 24.06.2020 № 6/143 – 3030 «Про затвердження Порядку створення те легалізації органів самоорганізації населення на території  Бахмутської  міської  об’єднаної територіальної громади», від 23.09.2020 № 6/146 - 3117 «Про затвердження Типових положень про селищний, сільський комітет», від 24.06.2015 № 6/67 – 1244 «Про делегування повноважень комітетам мікрорайонів, квартальним комітетам, розташованим на території м.Артемівська», (із змінами),  та  здійснити його державну реєстрацію,  у встановленому законодавством  порядку.

4. Організаційному відділу Бахмутської міської ради (Чернікова) забезпечити оприлюднення даного рішення у засобах масової інформації та шляхом розміщення на офіційному вебсайті Бахмутської міської ради.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Бахмутської  міської  ради  з питань  житлово – комунального господарства, екології, транспорту і зв’язку  (Северінов), секретаря Бахмутської міської ради Кіщенко С.І.

Міський голова                                                                    О. О. РЕВА

ДолученняРозмір
Файл Рішення Бахмутської міської ради від 23.09.2020 №6/146-3121
Про надання дозволу на створення сільського комітету «Тавричанський»
33.16 KB