Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 109 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Рішення Бахмутської міської ради від 26.04.2017 №6/100-1838

Переглядів: 941
сессия : 

Про внесення змін до Програми забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і території м. Бахмута  від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2017 роки

Розглянувши доповідну  від 28.03.2017 № 01-1535-06  начальника відділу з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи  Бахмутської міської ради Скляренко А.Ю.  про внесення змін до Програми забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і території м. Бахмута від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2017 роки, затвердженої рішенням Артемівської міської ради від 26.02.2014 № 6/48-925, із внесеними до неї змінами, відповідно до Кодексу цивільного захисту України від 02.10.2012 №5403-VI із внесеними до нього змінами, керуючись   ст. 26 Закону України від 21.05.97 № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні» із внесеними до нього змінами, Бахмутська міська рада

В И Р І Ш И Л А :

1. Доповідну начальника відділу з питань  цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи  Бахмутської міської ради Скляренко А.Ю. про внесення змін до Програми забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і території м. Бахмута від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2017 роки, прийняти до відома.

2.  Внести та затвердити наступні зміни до Програми забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і території м. Бахмута від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2017 роки, затвердженої рішенням Артемівської міської ради від 26.02.2014 №6/48-925, із змінами внесеними до неї рішенням Бахмутської міської ради від 22.02.2017 №6/98-1794  (далі - Програма):

2.1.  Викласти Паспорт Програми у новій редакції:

1.

Ініціатор розроблення Програми

Бахмутська міська рада

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа про розроблення Програми

Кодекс цивільного захисту України від 02.10.2012 №5403-VI із внесеними до нього змінами, Закон України «Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки» від 07.06.2012 №4909-VI, рішення Донецької обласної ради від 14.11.2013. №6/25-620 «Програма забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і територій області від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2017 роки»

3.

Головний розробник Програми

Відділ з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Бахмутської міської ради

4.

Співрозробники Програми

8 Державний пожежно-рятівний загін  Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Донецькій області

5.

Відповідальний виконавець Програми

Відділ з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Бахмутської міської ради

6.

Співвиконавці (учасники) Програми

8 Державний пожежно-рятівний загін  Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Донецькій області

 

7.

Термін реалізації Програми

2014-2017 роки

7.1

Етапи виконання Програми (для довгострокової програми) 

I етап - 2014 рік

II етап - 2015 рік

III етап - 2016 рік

IV етап – 2017 рік

8.

Мета Програми

Створення ефективної місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту; забезпечення достатнього рівня безпеки населення і захисту територій, об’єктів підвищеної небезпеки від загрози виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру

 

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього:

 

 

2651,0 тис. грн.

9.1

в тому числі:

- коштів міського бюджету;

- коштів обласного бюджету;

- коштів державного бюджету;

- кошти інших джерел.

 

1391,0 тис.грн

-

10,0 тис.грн.

1250,0 тис.грн.

10.

Очікувані результати виконання

Підвищення рівня готовності до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Зменшення середньорічних збитків від негативного впливу надзвичайних ситуацій.

За період реалізації Програми буде придбано для покращення оснащеності сил цивільного захисту, розташованих на території               м. Бахмута:

-   дизель-генератор енергопостачання -1од;

-   апарати на стислому повітрі газодимозахистної служби - 8 од;

-  радіостанції діапазону 400МГц  -  6 од;

-   бойовий та формений одяг, спорядження рятувальників - 70 комплектів;

-   оперативно-рятувальний автомобіль - 1од;

-  рукава пожежні - 75 шт

11.

Ключові показники ефективності

зменшення кількості постраждалого населення та загиблих людей від надзвичайних ситуацій

2.2. Назву розділу 1 «Проблеми на розв’язання яких спрямована Програма» змінити на «Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма» та викласти його у новій редакції:

«Діяльність системи цивільного захисту, як складової забезпечення природно-техногенної безпеки, орієнтована на зниження техногенних ризиків та підвищення рівня захисту населення.

Населення, об'єкти господарювання та територія м. Бахмута продовжують перебувати під негативним впливом вражаючих чинників природного та техногенного походження, які призводять до виникнення надзвичайних ситуацій і небезпечних подій, погіршення умов життєдіяльності населення, забруднення навколишнього природного середовища,  економічних збитків.

Масштаби та особливості негативної дії небезпечних факторів у природній сфері визначаються природними особливостями розташування території м. Бахмута, несприятливими наслідками глобальних змін клімату, недотриманням норм і правил безпечного провадження господарської діяльності. В техногенній сфері рівень небезпеки посилюється високим рівнем фізичного та морального зносу основних засобів, обмеженим фінансуванням заходів безпеки, недостатнім матеріально-технічним оснащенням органів управління та сил реагування на надзвичайні ситуації, недосконалістю технологічних процесів, що застосовуються у  промисловості, недостатністю можливостей держави і регіону у сфері розвитку та реконструкції виробничого потенціалу з дотриманням сучасних вимог безпеки. Високий розвиток технічно складного виробництва, великий обсяг транспортування, зберігання та використання небезпечних (шкідливих) речовин, матеріалів та засобів та інші техногенні фактори суттєво впливали на рівень загрози виникнення техногенних надзвичайних ситуацій у минулі роки на території м. Бахмута.              

Діяльність системи цивільного захисту, як складової забезпечення природно-техногенної безпеки, орієнтована на зниження техногенних ризиків та підвищення рівня захисту населення шляхом забезпечення ефективного функціонування єдиної системи цивільного захисту.

Апаратура оповіщення, яка використовується в місцевій системі оповіщення, вичерпала свій ресурс експлуатації та знята з виробництва. Ремонтні комплекти використані повністю, через наднормативні терміни експлуатації підвищується кількість технічних несправностей.

На підставі даних попередніх років щодо кількості надзвичайних ситуацій техногенного характеру, що виникали на території Донецької області ( вони також характерні для території м. Бахмута), аналізу їх розподілу за видами, причинами виникнення, з урахуванням очікуваних природних факторів та гідрометеорологічних явищ, значного фізичного та морального зносу основних фондів на більшості підприємств, наявності потенційно небезпечних об'єктів, інших економічних та соціальних показників розвитку - найбільші ризики припадають на пожежі та вибухи, катастрофи на транспорті, аварії на системах життєзабезпечення та пов'язані з раптовим руйнуванням (або їх загрозою) будівель і споруд.

Аналіз пожеж на території Бахмутської міської ради за період з 2012 року по 2016 рік показує, що залишається тенденція щодо високої кількості виникнення пожеж. Так у  2012 році – 319 пожеж (11 загиблих); 2013 рік - 233 пожежі (5 загиблих); 2014 – 281 пожежа (5 загиблих), 2015 – 239 пожеж (14 загиблих).

Протягом 2016 року на території Бахмутської міської ради  зареєстровано 274 пожежі. Кількість загиблого населення внаслідок пожеж склала 6 осіб, що порівняно з аналогічним періодом 2015 року  менше на 57 %. Прямі збитки, завдані пожежами, склали близько   2 млн. 791 тис. грн. (2 млн. 118 тис. у 2015 році). 

Зберігається негативна тенденція щодо зростання кількості надзвичайних ситуацій, пов'язаних із вибухами та загорянням побутового газу у житловому секторі, руйнуванням будівель.

Залишається значна кількість загроз для виникнення надзвичайних ситуацій, що реєструвалася на системах життєзабезпечення (теплові мережі, системи питного водопостачання та каналізації,  газопроводи). У найближчому майбутньому зберігається високий ризик їх виникнення.

Висока ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних із викидом (загрозою викиду) небезпечних хімічних речовин на промислових об'єктах, із наявністю у навколишньому середовищі шкідливих (забруднюючих) речовин, насамперед хлору та аміаку, понад гранично допустимі концентрації.

Зважаючи на сьогоднішній стан економіки, виконання превентивних заходів з попередження надзвичайних ситуацій у повному обсязі неможливе. Тому дуже важливо забезпечити своєчасний захист населення при мінімальних економічних витратах шляхом якісного проведення аварійно-рятувальних робіт, підтримки безперебійного функціонування та експлуатаційно-технічного обслуговування місцевої системи оповіщення населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій, здійснення організаційних та спеціальних заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, технічне переоснащення органів управління та сил цивільного захисту, накопичення матеріально-технічних засобів у місцевому резерві. В умовах несприятливих прогнозів затвердження і реалізація заходів Програми забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і території м. Бахмута  від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру зведе до мінімуму економічні та фінансові збитки й людські втрати.

Здійснення комплексних превентивних заходів, здатних помітно зменшити ризик і пом’якшити наслідки надзвичайних подій техногенного і природного характеру являється важливим ще й тому, що витрати на реалізацію таких заходів, за розрахунками міжнародних експертів, майже у 15 разів менше витрат на ліквідацію їх наслідків».

2.3. Назву розділу 2 «Головна мета та основні завдання Програми» змінити на «Визначення мети Програми» та викласти його у новій редакції:

«Метою Програми є забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і території м. Бахмута та впровадження комплексу ефективних дій щодо попередження і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, ліквідації пожеж і рятування людей на водних об’єктах.

Для досягнення поставленої мети необхідно виконати наступні основні завдання:

1) розвинути єдину систему цивільного захисту, для чого необхідно виконати наступні заходи:

- удосконалення системи реагування на надзвичайні ситуації шляхом  збільшення закладки матеріально-технічних засобів у місцевий резерв для попередження, ліквідації надзвичайних ситуацій та життєзабезпечення постраждалого населення;

- забезпечення гарантованого рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період шляхом підтримки безперебійного функціонування та експлуатаційно-технічного обслуговування  системи оповіщення населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій;      

- підготовки та підвищення кваліфікації органів управління та сил цивільного захисту.

2) технічно переоснастити органи управління та сили цивільного захисту, для чого необхідно виконати наступні заходи:

- технічне переоснащення оперативно-рятувальних підрозділів шляхом доукомплектування спеціальною технікою та обладнанням;

- організація проведення заходів з недопущення загибелі  людей на водних об’єктах шляхом розробки та впровадження  ефективно діючої системи інформаційно-профілактичної роботи з питань безпеки використання водних об’єктів.

 3) запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, для чого  систематично виконувати наступні заходи:

- проведення моніторингу і прогнозування надзвичайних ситуацій на території м. Бахмута;

- організація системи негайного реагування місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на надзвичайні ситуації або передумови  їх виникнення;

- проведення відповідної роботи з  посадовими особами підприємств, установ та організацій, розташованих на території м. Бахмута, стосовно  виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту;

- здійснення навчання з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки в усіх сферах життєдіяльності,  мешканців територіальної громади та в навчальних закладах та об’єктах суб’єктів господарської діяльності, розташованих на території м. Бахмута;

Реалізація програмних заходів дозволить знизити бюджетні витрати на ліквідацію надзвичайних ситуацій та їх наслідків, зменшити середньорічні збитки населення від їх негативного впливу і витрати на компенсацію постраждалим, створювати додаткові умови для подальшого економічного і соціального розвитку міста».

2.4. Назву розділу 3 «Шляхи і засоби розв’язання проблем» змінити на «Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, показники результативності» та викласти його у новій редакції:

«Ефективне вирішення питань, пов’язаних з здійсненням комплексних превентивних заходів, здатних помітно зменшити ризик і пом’якшити наслідки надзвичайних подій техногенного і природного характеру.

Реалізація завдань Програми забезпечується шляхом виконання щорічних програмних заходів (Додаток №1) (додається).

Показники результативності від реалізації Програми (Додаток№2) (додається)».

2.5. Розділ 4 «Обсяги та джерела фінансування» викласти у новій редакції:

«Орієнтовний обсяг видатків, необхідний для виконання Програми, становить  2 651 тис. грн.

Фінансування Програми за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел здійснюється в межах бюджетних призначень, передбачених на відповідний рік, які встановлюються з урахуванням наявних фінансових ресурсів, що спрямовуються на виконання завдань із забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і території м. Бахмута від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».

РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ

тис.грн.

Обсяг коштів, що пропонується залучити на виконання Програми

Етапи виконання Програми 

Всього витрат на виконання Програми

I

II

III

IV

2014 рік

2015 рік

2016 рік

2017 рік

1

2

3

4

5

6

Обсяг ресурсів, всього,

у тому числі:

255,0

512,0

944,0

940,0

2651

державний бюджет

10,0

 

 

 

10,0

обласний бюджет

 

 

 

 

 

міський бюджет

195,0

452,0

234,0

510,0

1391,0

кошти підприємств

50,0

60,0

80,0

30,0

220,0

кошти інших джерел

 

 

630,0

400,0

1030,0

2.6.  Доповнити програму розділом 5 «Строки та етапи виконання Програми» та викласти його у наступній редакції:

«Реалізація заходів за відповідними напрямками Програми передбачена в період з 2014-2017 роки.

 Програма передбачає 4 етапи:

I етап 2014 рік: обсяг фінансування складає 255,0 тис.грн.

II етап 2015 рік: обсяг фінансування складає 512,0 тис.грн.

III етап 2016 рік: обсяг фінансування складає 944,0 тис.грн.

IV етап 2017 рік: обсяг фінансування складає 940,0 тис.грн.

Загальний обсяг фінансування Програми складає 2 651 тис. грн».

2.7. Доповнити Програму розділом 6 «Очікувані результати виконання Програми» та викласти його у наступній редакції:

«За результатами виконання Програми на території м. Бахмута буде забезпечено належний рівень безпеки населення і територій, підготовлені мобільні, професійні, всесторонньо укомплектовані органи управління та сили місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.  Виконання заходів Програми дозволить знизити бюджетні витрати на ліквідацію надзвичайних ситуацій та їх наслідків, зменшити середньорічні збитки населення від негативного впливу надзвичайних ситуацій та витрати на їх компенсацію постраждалим, отримання гарантованої допомоги постраждалим під час надзвичайних ситуацій та створення додаткових умов для подальшого економічного і соціального розвитку території м. Бахмута».

2.8. Доповнити Програму розділом 7 «Координація та контроль за ходом виконання Програми» та викласти його у наступній редакції:

«Загальне керівництво та контроль за ходом реалізації Програми здійснює відділ з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Бахмутської міської ради та  надає Бахмутській міській раді інформацію про хід виконання завдань Програми у встановлені терміни.

Контроль за використанням бюджетних коштів, направлених на забезпечення виконання Програми, здійснюється в порядку, встановленому чинним законодавством.

Відділ з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Бахмутської міської ради та  8 Державний пожежно-рятувальний загін  ГУ  ДСНС України у Донецькій області звітують про хід виконання Програми у встановленому порядку Бахмутській міській раді».

3. Фінансовому управлінню Бахмутської міської ради (Ткаченко) забезпечити фінансування заходів  Програми в межах бюджетних асигнувань, передбачених у міському бюджеті м. Бахмута на 2017 рік.

4. Організаційне виконання рішення покласти на відділ з питань  цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи  Бахмутської міської ради (Скляренко), першого заступника міського голови Савченко Т.М.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Бахмутської міської ради з питань економічної і інвестиційної політики, бюджету і фінансів (Нікітенко), секретаря Бахмутської міської ради Кіщенко С.І.

Міський голова                                                       О.О. РЕВА

ДолученняРозмір
Файл Рішення Бахмутської міської ради №6/100-1838 від 26.04.2017
Про внесення змін до Програми забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і території м. Бахмута від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2017 роки
33.16 KB