Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Верховна рада України

Про деякі особливості функціонування системи електронного адміністрування ПДВ

Переглядів: 906

З 1 лютого 2015 року реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) підлягають всі податкові накладні та розрахунки коригування до податкових накладних (у тому числі які не надаються покупцю, виписані за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування) незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній / розрахунку коригування.

Реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН здійснюється не пізніше п'ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання (пункт 201.10 статті 201 Кодексу).

За порушення платниками ПДВ зазначених термінів реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування, що підлягають наданню покупцям - платникам ПДВ, тягнуть за собою накладення штрафу (який встановлюється у відсотках від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування), у розмірі:

10 відс. - у разі порушення терміну реєстрації до 15 календарних днів;

20 відс. - у разі порушення терміну реєстрації від 16 до 30 календарних днів;

ЗО відс. - у разі порушення терміну реєстрації від 31 до 60 календарних днів;

40 відс. - у разі порушення терміну реєстрації на 61 і більше календарних днів (пункті 120.1 статті 120                кодексу).

Відсутність з вини платника реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН протягом 180 календарних днів з дати їх складання тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 відсотків від суми ПДВ, зазначеної в таких податковій накладній/розрахунку коригування (120].2 статті 120]  Кодексу).

З 1 липня 2015 року при реєстрації податкової накладної або розрахунку коригування в ЄРПН відбувається перевірка наявності у платника, який здійснює таку реєстрацію, достатньої реєстраційної суми. Тобто для отримання можливості зареєструвати в ЄРПН податкову накладну або розрахунок коригування реєстраційна сума платника податку повинна бути більшою або дорівнювати сумі ПДВ, зазначеній у вказаних документах.

На офіційному порталі ДФС на головній сторінці розміщено розділ „Податкові зміни 2015", який містить підрозділ „Електронне адміністрування ПДВ". У вказаному підрозділі розміщується актуальна інформація, пов'язана із функціонуванням системи електронного адміністрування ПДВ.

(Лист ДФСУ від 14.07.2015 №25450/7/99-99-19-03-01-17).