Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 63 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Щодо застосування понижуючого коефіцієнта при нарахуванні і виплаті заробітної плати за першу половину звітного місяця.

Переглядів: 782

Згідно з частиною І ст. 115 Кодексу законів про працю та частиною І статті 24 Закону України від 24 березня №5 року № 108/95- ВР «Про оплату праці» заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, установлені колективним договором, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних дній.

Розміри єдиного внеску для кожної категорії платників встановлено статтею 8 Закону №2464.

Таким чином, якщо платником за звітний місяць виконано умови застосування понижуючою коефіцієнта, передбачені Законом України від 02 березня 2015 року № 219-VIII «Про внесення змін до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», то і застосування коефіцієнта до ставки єдиного внеску при нарахуванні і виплаті заробітної плати за першу половину звітного місяця буде правомірним. Якщо ж при остаточному розрахунку виявиться, що умови для застосування понижуючого коефіцієнта до розміру єдиного внеску у звітному місяці не виконано, то відповідно застосування зниженої ставки до авансових внесків не є правомірним.

У разі несплати, неповної сплати або несвоєчасної сплати суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів), пунктом 6 частини II статті 25 Закону №2464 передбачено застосування штрафу до платника єдиного внеску у розмірі 10 відсотків таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум. Розрахунок зазначеної штрафної санкції здійснюється за даними акта перевірки.

(Лист ДФС від 28.04.15 №15273/7/99-99-17-03-01-17)