Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Викрадене авто не знято з держреєстрації? Сплачуємо транспортний податок!

Переглядів: 1218

У фахівців ДФСУ запитали: чи необхідно сплачувати транспортний податок за автомобіль, який є об’єктом оподаткування, якщо його викрадено? Податківці відповіли, що якщо викрадений легковий автомобіль, який використовувався до 5 років, з об’ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. не знято з реєстрації в органах внутрішніх справ (тобто обліковується у власності платника податку), то такий платник зобов’язаний сплачувати транспортний податок за ставкою та у строки, встановлені ст. 267 Податкового кодексу України (далі — ПКУ).

Нагадаємо, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, що відповідно до п.п. 267.2.1 ПКУ є об’єктами оподаткування. Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. (п.п. 267.2.1 ПКУ).

Також у парламенті зареєстровано законопроект «Про внесення змін до статті 267 Податкового кодексу України (щодо захисту прав платників транспортного податку)» від 27.03.2015 р. № 2484, яким пропонується звільнити платників податку від сплати транспортного податку за автомобілі, які викрадено.