Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Справляння рентної плати у 2015 році

Переглядів: 873

Сума податкових зобов'язань з Плати, визначена у податковій декларації за податковий (звітний) період, сплачується платником до бюджету протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання такої податкової декларації з урахуванням фактично сплачених авансових внесків (п. 257.5 ст. 257 Кодексу).

Сплата авансових внесків передбачена пунктом 257.4 статті 257 Кодексу для платників Плати за користування радіочастотним ресурсом України, платників Плати, що видобувають вуглеводневу сировину, а також надають послуги з транспортування трубопровідного транспорту. Такі платники сплачують авансові внески з Плати у податковому (звітному) пepioдi до 30 числа кожного місяця (у лютому - до 28 або 29 числа). Розмір таких авансових внесків складається з однієї третини суми податкових зобов'язань з рентної плати, визначено у податковій декларації за попередній податковий (звітний) період.

Законом № 71 пункт 126.1 статті 126 Кодексу доповнено нормою про відповідальність платника за несплату узгодженої суми авансових внесків з рентної плати протягом строків, визначених цим Кодексом, у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у poзмipi 10 відс. погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у poзмipi 20 відс. погашеної суми податкового боргу.

(Лист ДФСУ від 29.01.2015 №2703/7/99-99-15-04-02-17).