Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 102 гостя.

Донецька обласна рада

У яких випадках та в які терміни особа підлягає обов’язковій реєстрації як платник ПДВ

Переглядів: 945

З 1 січня 2015 року набрав чинності Закон України від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ "Про внесення змін до  Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи" (далі – Закон № 71), яким зокрема, внесено зміни щодо обов’язкової реєстрації платником ПДВ.

Так, у разі якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з розділом V Податкового кодексу України (далі – ПКУ), у тому числі з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує
1 млн.грн. (без урахування податку на додану вартість), така особа зобов’язана зареєструватися як платник податку у контролюючому органі за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) з дотриманням вимог, передбачених ст. 183 р. V ПКУ, крім особи, яка є платником єдиного податку (п. 181.1 ст. 181 р. V ПКУ).

У разі обов’язкової реєстрації особи як платника податку реєстраційна заява подається до контролюючого органу не пізніше 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій, визначеного у ст. 181 р. V ПКУ (п. 183.2 ст. 183
р. V ПКУ).

Окрім того, згідно із п.п. 6 п. 180.1 ст.180 р. V ПКУ платником ПДВ є особа, що проводить операції з постачання конфіскованого майна, знахідок, скарбів, майна, визнаного безхазяйним, майна, за яким не звернувся власник до кінця строку зберігання, та майна, що за правом успадкування чи на інших законних підставах переходить у власність держави (у тому числі майна, визначеного у ст. 243 Митного кодексу України), незалежно від того, чи досягає вона загальної суми операцій із постачання товарів/послуг, визначеної п. 181.1 ст. 181 р.V ПКУ, а також незалежно від того, який режим оподаткування використовує така особа згідно із законодавством.

Водночас зазначимо, що правила, встановлені розділом V ПКУ, для добровільної реєстрації особи як платника ПДВ не змінилися.