Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 70 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Інформація управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради до Дня молоді

Переглядів: 1683

На території Артемівської міської ради проживає близько 33 тис. молодих громадян. Молодь як соціально – демографічна група характеризується не лише віковими ознаками, але й специфікою соціального становлення, особливим місцем у структурі суспільства.

Пріоритетними напрямками молодіжної політики на території міської ради є:

  • розвиток громадської активності, підтримка талановитої та обдарованої молоді, молодіжних громадських організацій;
  • створення умов для оволодіння духовними, культурними цінностями та творчого розвитку молоді;
  • сприяння розвитку молоді у інформаційному просторі;
  • консолідація молоді;
  • попередження негативних проявів, зміцнення моральності, пропаганда здорового способу життя у молодіжному середовищі;
  • оздоровлення дітей та молоді, які потребують соціальної уваги та підтримки;
  • надання молоді різноманітних соціальних послуг.

В 2001 році була створена Асоціація молоді м. Артемівська – це незалежне добровільне громадське об’єднання молодіжних громадських організацій різних форм і напрямків, а також окремих представників молоді, що здійснює діяльність на демократичних засадах. На момент створення Асоціації до її складу входило 3 молодіжні організації, на даний час  до складу  входять 35 молодіжних громадських організацій, які створені на базі навчальних закладів, підприємств та організацій міста та за інтересами.

Основною метою діяльності АМА є сприяння формуванню та реалізації державної молодіжної політики у м. Артемівську та в Україні вцілому.

Засідання Асоціації молоді проводяться щоквартально. На них  обговорюються стан реалізації державної молодіжної політики на території Артемівської міської ради, діяльність та розвиток дитячих та молодіжних громадських організацій, заслуховуються звіти про їх роботу. 

За участю Асоціації молоді м. Артемівська, управлінням молодіжної політики та у справах дітей проводяться такі свята та конкурси, як  «Бахмутська ліга КВК»,  міська  спортивно-патріотична гра «Козацький гарт», заходи до Дня молоді та Дня студентів та інш.

Молодіжні громадські організації створені в усіх навчальних закладах міста. Особливо активними є: «Союз медиків ім. Флоренс Найтінгейл»   (Артемівське медичне училище), їх головна ціль – благодійність. Вони постійні гості школи – інтернату, постійно проводять концерти для молоді, яка знаходиться в СІЗО.  Також на базі Артемівського медичного училища створений оздоровчо-профілактичний центр «Школа здоров’я», всі напрямки діяльності якого засновані на пропаганді здорового способу життя та формування первинних навичок першої медичної допомоги.  Члени клубу «Правовід» (Артемівський індустріальний технікум) внесли свій вклад в вирішення екологічних проблем міста. «Молодь Бахмута» (ННППІ Української інженерно – педагогічної академії) – загально признаний лідер КВК руху.

На розвиток громадської активності дітей та молоді спрямована робота міської спілки дитячих громадських об’єднань «Бахмутська республіка», членами якої є учні шкіл міста. Щороку лідери дитячих організацій навчальних закладів проходять навчання за спеціальною програмою «Школа особистості», організованою обласним Центром підтримки громадських дитячих об’єднань. На базі міського Центру дітей та юнацтва працює «Школа лідерів» - системний розвивальний проект,  створений з метою формування та розвитку лідерських якостей особистості, соціалізації підлітків. Одне з завдань проекту – через представників первинних дитячих об’єднань, які навчаються в «Школі лідерів», координувати діяльність дитячих громадських організацій навчальних закладів, сприяти розвитку дитячого  та молодіжного руху в місті.

Управлінням молодіжної політики та у справах дітей створений та працює постійно – діючий семінар «Точка відліку» для керівників молодіжних громадських організацій, засідання якого проводяться щомісяця. Також щороку проводяться науково-практичні конференції на базі вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації для студентської молоді, в яких приймають участь представники навчальних закладів, лідери молодіжних громадських організацій не тільки Донецької області а і дружніх країн. 

Також слід відзначити, що молодь міста бере активну участь в круглих столах, конференціях, зустрічах з представниками органів місцевого самоврядування. Для студентів міста щорічно проводяться Форуми студентської молоді, зустрічі з міським головою та зацікавленими службами.

Під час проведених заходів учні, студентська молодь знайомляться з основами місцевого самоврядування в Україні, процедурою проведення виборів до місцевої ради, її складом, структурою, повноваженнями, практичною діяльністю ради та окремих депутатів на користь громади та громадян. Формується думка щодо європейського шляху розвитку, який обрала Україна.

 Продовжує свою роботу міська студентська рада, яка створена з метою створення умов для самовираження і самореалізації особистості студента, розвитку інтелектуальних та творчих здібностей молоді, підготовки громадянина, здібного приймати  самостійно рішення, приймати участь в керівництві державою та в цілій мірі реалізувати свої права та обов’язки.

Студентська молодь активно приймає участь в молодіжних акціях. Щороку проводиться акція «Пам’ять», «Чисте місто», «Дорога до храму», у ході яких проведені роботи по упорядкуванню й облаштуванню місць, пов’язаних з історією та культурою міста, пам’ятників, обелісків, що увічнюють перемогу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Молодіжними організаціями міста були організовані привітання ветеранів ВВв з нагоди Дня Перемоги, Дня визволення міста Артемівська та Донбасу, Дня визволення України.

Як показує досвід, молодь міста є потужною конструктивною силою, здатною вирішувати не тільки свої внутрішні завдання, але і брати активну участь у житті міської громади. Це говорить про те, що дуже багато на сьогоднішній день залежить від молоді, від її згуртованості та активності. Важливо, щоб молоді люди не були сторонніми спостерігачами та об'єктами опіки держави, а виступали активними учасниками побудови громадянського суспільства. Молодь - це наше майбутнє!

 

Управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради  поздоровляє молодь міста! Ви молоді, але, на жаль, вже не діти. Бажаємо залишатися вам не менш щасливим, ніж вони, незважаючи на різні нагальні проблеми, які вже доводиться вам вирішувати. Вміти пройти всі труднощі гідно і зробити позитивний, якісний результат. Бажаємо, щоб серце ваше не остигало, щоб азарт в крові у вас, молодих, не зникав ніколи!