Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 128 гостей.

Презедент України

Про запровадження ведення Єдиного реєстру податкових накладних

Переглядів: 5676

З метою реалізації норми Податкового кодексу України щодо запровадження ведення Єдиного реєстру податкових накладних Державна податкова служба України  повідомляє.

З 1 січня 2011 року відповідно до пункту 201.10 статті 201 розділу V Податкового кодексу України при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Обов’язок  реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі  покладається на продавця і запроваджується поетапно:

  • з 1 січня 2011 року - для платників, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить понад 1 мільйон гривень;
  • з 1 квітня 2011 року - понад 500 тисяч гривень;
  • з 1 липня 2011 року - понад 100 тисяч гривень;
  • з 1 січня 2012 року - понад 10 тисяч гривень.

Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.

Формування та подання податкової накладної та/або розрахунку коригування Державній податковій службі в електронній формі здійснюється відповідно до порядку підготовки і подання податкових документів в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженого Державною податковою службою.

Тимчасово, доки розробники бухгалтерських програмних продуктів не реалізують у своїх програмах режим формування запиту/отримання відповіді, для  формування запиту до Єдиного реєстру податкових накладних покупець може  безкоштовно отримати з офіційного веб-сайту ДПА України (розділ ”ПЛАТНИКАМ ПОДАТКІВ ПРО ЕЛЕКТРОННУ ЗВІТНІСТЬ” → ”ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ” → ” ОПЗ-програмне забезпечення по формуванню та подачі платниками податків податкової звітності та реєстру отриманих та виданих податкових накладних до органів ДПС в електронному вигляді засобами телкомунікаціного зв’язку”) разом із інструкцією з встановлення.  Формує запит за допомогою обрання пункту меню ”ДОКУМЕНТ” → ”СТВОРИТИ ЗАПИТ…” → ”ЗАПИТ ЩОДО ОТРИМАННЯ ВІДОМОСТЕЙ ІЗ ЗАГАЛЬНОГО РЕЄСТРУ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ”, виконує накладання ЕЦП, шифрування та надсилання на електронну адресу zvit@sta.gov.ua.  Від приймального шлюзу ДПС України на поштову скриньку платника податків надходить відповідь на запит, яку необхідно розшифрувати та перенести до підкаталогу ”request” основного каталогу, до якого встановлено ОПЗ. Перегляд відповіді можливий після виконання пункту меню ”СЕРВІС” → ”СИНХРОНІЗАЦІЯ  ЖУРНАЛУ ДОКУМЕНТІВ” шляхом обрання пункту ”ДОКУМЕНТ” → ”ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДПОВІДЬ…”.

Формати запиту на отримання відомостей із Єдиного реєстру податкових накладних та відповіді на запит покупця виставлені на сайті ДПС України (J(F)1300101 та   J(F)1400101). Ведення Єдиного реєстру податкових накладних запроваджується на центральному рівні.  Перегляд Єдиного реєстру податкових накладних можливий через «Архів електронної звітності» за адресою http://10.80.42.230/insp1/Login.aspx