Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 108 гостей.

Верховна рада України

Інформація щодо забезпечення пільгової категорії громадян, які мешкають на території Артемівської міської ради, твердим паливом та скрапленим газом.

Переглядів: 4127

Відповідно до ст.102 Бюджетного кодексу України за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу надаються пільги ветеранам війни, особам постраждалим внаслідок ЧАЕС, ветеранам та пенсіонерам військової служби та органів внутрішніх справ, багатодітним сім’ям, особам, які мають право згідно із статтею 48  Гірничого закону України.

Дані пільги надаються, виходячи із розрахунку вартості однієї тонни твердого палива та одного балона скрапленого газу на одне домогосподарство на рік, а особам, які мають право згідно із статтею 48  Гірничого закону України 3,1 тонни.

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування мають право надавати пільги на тверде паливо і скраплений балонний газ у натуральній формі або готівкою.

Натуральні норми забезпечення населення твердим побутовим паливом і скрапленим газом, відповідно до яких населенню будуть надаватись пільги і житлові субсидії готівкою для відшкодування витрат на їх придбання, затверджуються розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації в межах мінімальних норм та граничних показників їх вартості, встановлених Кабінетом Міністрів України.

В 2013 році відповідним розпорядженням були затверджені натуральні норми, відповідно до яких надавались пільги готівкою:

  • на придбання твердого палива – 1 тонна;
  • скрапленого газу – 1 балон на домогосподарство на рік;
  • згідно ст. 48 Гірничого закону України – у кількості 5,9 тонни на домогосподарство на рік, при цьому вартість твердого палива складала 995,6 грн за одну тонну, скрапленого газу – 127,73 грн за один балон.

У 2013 році пільгою на тверде паливо скористались 372 особи (ветерани війни – 286 осіб, особи постраждалі внаслідок ЧАЕС – 14 осіб, ветерани та пенсіонери військової служби та органів внутрішніх справ – 9 осіб, багатодітні сім’ї – 61 особа, особи, які мають право згідно із статтею 48  Гірничого закону України – 2 особи), на скраплений газ – 53 особи (ветерани війни). Загальна сума субвенції склала 209,0 тис. грн.

Станом на 01.01.2014р на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Артемівської міської ради зареєстровано 356 пільговиків, які мають право на отримання компенсації за придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

На сесії Артемівської міської ради 26.02.2014р. прийняте рішення про надання пільг готівкою на тверде паливо та скраплений газ громадянам пільгової категорії, які мешкають на території Артемівської міської ради.

Для отримання компенсації на тверде паливо та скраплений газ у 2014 році, громадяни пільгової категорії, які мешкають на території Артемівської міської ради у будинках з пічним опаленням, звертаються до управління праці та соціального захисту населення Артемівської міської ради з документами: заява, паспорт, пільгове посвідчення, довідка про склад сім’ї (вказати вид опалення), реквізити банківського рахунку.

З питань надання компенсацій звертатись за адресою: м.Артемівськ, вул.Горбатова,57, каб.11, відділ персоніфікованого обліку отримувачів пільг за їх видами або по телефону 44-63-98.