Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 92 гостя.

Урядовий портал

До уваги платників особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами

Переглядів: 1778

Платниками особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами згідно п.п.212.1.9 п.212.1 ст.212 ПКУ є фізична або юридична особа –резидент або нерезидент (в тому числі їх відокремлені підрозділи), які проводять операції з деривативами або з продажу, обміну або інших способів відчуження цінних паперів.

 Професійна діяльність з торгівлі цінними паперами на фондовому ринку провадиться торговцями цінними паперами, які створюються у формі господарського товариства та для яких операції з цінними паперами та іншими фінансовими інструментами є виключним видом діяльності на  підставі ліцензії відповідно до  п.1 ст.17 ЗУ від 23.02.2006 №3480-IV « Про цінні папери та фондовий ринок».

Статтею 219 ПКУ визначені особливості обчислення податку за операціями з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами.

Положеннями п.219.4 ст.219 ПКУ встановлено, що базовим податковим періодом для складання та подання звітності з цього податку є календарний квартал. Звітність подається за правилами, визначеними статтею 46 Кодексу.

Декларація з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 19.07.2013р.

№ 288 «Про затвердження форми звітності з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами та порядку їх заповнення».  

Міністерством доходів і зборів України розроблені зразки заповнення форм Декларації з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами та Уточнююча декларація з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами.

Ознайомитися із зразками заповнення форм Декларації з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами та Уточнююча декларація з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами платники податку можуть за електронною адресою: http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/62807.html.