Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 92 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Ведення незалежної адвокатської діяльності фізичними особами

Переглядів: 1326

Фізична особа, яка здійснює незалежну адвокатську діяльність, не може бути підприємцем у межах такої діяльності. Водночас, такій особі не заборонено здійснювати іншу, відмінну від адвокатської, підприємницьку діяльність.

Взяття на облік осіб, які мають намір провадити незалежну професійну діяльність, проводиться у територіальному органі Міндоходів України за місцем їх постійного проживання. Для цього фізичній особі необхідно подати такі документи:

  • заяву за ф. № 5-ОПП;
  • копію реєстраційного посвідчення про реєстрацію приватної нотаріальної діяльності, якщо заявник є приватним нотаріусом;
  • копію свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю за формою, визначеною додатком до Положення про кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури, затвердженого Указом Президента України від 05.05.93 № 155 (із змінами). У випадку, якщо заявник є адвокатом, який займається адвокатською діяльністю індивідуально та не зареєстрований як фізична особа – підприємець;
  • копію свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта, виданого Центральною експертно-кваліфікаційною комісією при Міністерстві юстиції України. У випадку, якщо заявником є судовий експерт, який не є працівником державної спеціалізованої установи та отримав право самостійно здійснювати судово-експертну діяльність.

При подачі документів пред’являються їх оригінали.

Після взяття на облік таким суб’єктам господарювання видається довідка за формою №4-ОПП, у якій перед прізвищем, ім`ям та по батькові обов’язково зазначається вид професійної діяльності (наприклад, «Приватний нотаріус», «Адвокат»).

Нагадуємо, що порядок обліку осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, регулюється наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. №1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів».