Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 94 гостя.

Школа мистецтв м.Артемівська

Алкоголь - третій у топ-10 найпопулярніших причин смертей у світі

Переглядів: 2116

В результаті дослідження, яке було проведене фахівцями з Центру з вивчення залежності і психічного здоров'я, було виявлено, що алкоголь знаходиться на третьому місці серед причин хвороб і травматизму у всьому світі. Крім того, дослідження встановило, що найбільше алкоголю на душу населення вживають в Канаді. 

За словами автора дослідження Кевіна Шилда, причиною більш ніж 200 різних травм і захворювань стає алкоголь. Серед них присутні відомі всім цироз печінки або ж високий травматизм через ДТП у п'яному вигляді. Є також такі захворювання, про які навіть і не підозрює ніхто, наприклад, рак жіночої молочної залози.

Під час свого дослідження вчені провели порівняльний аналіз кількості і частоти вживання алкогольних напоїв в країнах світу в 2005 і в 2010 роках. Згідно з результатами, найбільш питущі жителі планети живуть в Європі і в країнах південної частини Африки. Вони мають схильність пити у великих кількостях, кожен день, без закуски, при цьому не припиняють вживати алкоголь до настання гострої інтоксикації. Північноамериканські жителі, а саме - канадці, вживають половину всього алкоголю, який випивається у всьому світі. Менше всіх п'ють жителі північної частини Африки, в Південній Азії і на Близькому Сході.

Особливу стурбованість для експертів становить той факт, що 30% алкоголю, який був випитий в 2005-му році, є або домашнім, або нелегальним, або взагалі непридатний для вживання. 

Алкоголь вносить особливий внесок в травматизм і захворювання у всьому світі, і цей внесок продовжує зростати. У 2010 році алкоголь став причиною 5,5% всіх травм і хвороб у світі. Таким чином, він перебрався на третю сходинку "сумної десятки" причин летальних результатів, поступившись при цьому тільки курінню і підвищеному тиску.

До відома

Згідно даним, наданим  диспансерним відділенням № 2 м. Артемівська КЛПУ «Міський наркологічного диспансера м. Горлівки», станом на 01.04.2013 року, на диспансерному обліку у відділенні знаходяться 2426 осіб, мешкаючих на території Артемівської міської ради. З них з алкоголізму – 1383 особи, з наркоманії – 130 осіб, з токсикоманії – 2 особи.

На профілактичному обліку знаходяться 911 осіб, з них з алкоголізму – 612 осіб, з наркоманії – 259 осіб, з токсикоманії – 40 осіб.

 

Якщо Вам чи вашим близьким потрібна консультація фахівця, звертайтеся за допомогою до Диспансерного відділення № 2 м. Артемівська КЛПУ «Міський наркологічного диспансера м. Горлівки» (знаходиться за адресою: м.Артемівськ, вул. Радянська, 73, ІІІ поверх. Телефон для довідок: 44-81-31).

 

 Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» по матеріалах УНН

Рейтинг  пьющих странТвой ход!