Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 109 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Щоб літній відпочинок не став трагедією

Переглядів: 2952

Саме у літній період ми всі прагнемо як найкраще відпочити, накупатися, засмагнути, набратися сил для майбутнього року. Але саме влітку на дітей та дорослих чатує небезпека потрапити у якусь неприємну ситуацію, пов’язану із порушенням чи недотриманням правил  безпечної поведінки, особливо правил безпеки на водних об’єктах. Нажаль, влітку трапляється багато нещасних випадків, пов’язаних із утопленням і не зайвим буде нагадати наступне:

На території Артемівської міської ради облаштованих місць для відпочинку, любительського і спортивного рибальства немає.

Але якщо ви нехтуєте нашим попередженням і опинилися на такому водоймищі:

  • не запливайте дуже далеко;
  • не залазьте на гідротехнічні споруди;
  • не стрибайте у воду, бо стан та глибина  водоймища невідомі;
  • не засмічуйте територію водоймища;
  • не використовуйте для плавання автомобільні камери, надувні матраци, лежаки, дошки та таке інше.;
  • не використовуйте моторні, вітрильні, веслові човни, інші гребні і моторні плавзасоби, водні велосипеди, швидкісні моторні плавзасоби, водні мотоцикли.

Що слід робити коли вже трапилося лихо і хтось тоне:

Слід швидко витягнути потерпілого з води, але робити це слід лише в тому випадку, коли ви це можете зробити, інакше існує загроза потонути разом. Якщо ви не впевнені у своїх силах  - гукайте на допомогу. До прибуття лікарів «швидкої допомоги» надайте першу допомогу.

Правила першої допомоги при утопленні:

  • Якщо постраждалий не подає ознак життя, це ще не означає що все  безнадійно. Доти, поки є хоч найменший шанс зберегти життя людині, треба проводити заходи щодо ії рятування.
  • очистіть порожнину рота і глотку утопленого (пальцями, повернувши голову людини набік) від слизу, мулу та піску:
  • переверніть потерпілого на живіт, перегніть через своє коліно, щоб голова звисала вниз з кілька разів надавіть на спину. Дитину просто припідніміть за ноги;
  • проводьте штучне дихання і зовнішній масаж серця до відновлення серцебиття і самостійного дихання;
  • доставте потерпілого до лікувального закладу.

Будьте відповідальними та обережними під час купання та захоплюючої рибної ловлі, не заходьте у воду та, тим паче, не пірнайте у незнайомих місцях та не заходьте у воду у стані сп’яніння. 

Особливо уважно стежте за дітьми під час їхнього перебування біля водоймищ, адже часто їх поведінка у воді буває непередбаченою. Бережіть себе та своїх близьких!

 

 

Підготовлено КУЗО «ЦПМСД Артемівської міської ради» спільно з Відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артемівської міської ради