Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 64 гостя.

ExportUA

Інструкція щодо правил пожежної безпеки для виборчих дільниць

Переглядів: 891
17.07.2019 - 09:32

Питання безпеки на виборчих дільницях, це питання не лише дисципліни й порядку, але й протипожежного захисту. При цьому забезпечення пожежної безпеки повинно здійснюватися комплексно і не лише в день проведення голосування, а задовго до цього. Тому підготовку виборчих дільниць у плані забезпечення пожежної безпеки потрібно проводити вже зараз, не чекаючи поки виникне якась резонансна подія, адже біду завжди легше попередити. Відповідальність за забезпечення пожежної безпеки приміщень виборчих дільниць несуть голови виборчих комісій та керівники установ, підприємств, організацій, в будівлях яких вони розташовані. На керівників цих об'єктів покладаються обов'язки з утримання приміщень виборчих дільниць, як і будинків у цілому, у яких вони розташовані, у безпечному протипожежному стані, забезпечення їх первинними засобами пожежогасіння, а також своєчасне і повне виконання протипожежних заходів.

Постійний контроль за протипожежним станом на період підготовки та проведення виборів здійснює голова виборчої дільниці, а у разі його відсутності - чергові виборчої дільниці. Всі особи, задіяні на час проведення виборів, повинні бути ознайомлені з вимогами пожежної безпеки для об’єктів та приміщень, де розташовані виборчі дільниці. Інструктаж з правил пожежної безпеки повинен проводитись під розпис з записом у спеціальному журналі.

Кожна виборча дільниця повинна бути забезпечена первинними засобами пожежегасіння згідно норм належності та телефонним зв’язком. Внутрішні пожежні крани повинні бути справними, доступними до використання. Всі приміщення необхідно завчасно очистити від сторонніх матеріалів, горючого сміття, відходів і постійно утримувати в чистоті.

Кабіни для голосування необхідно розміщувати таким чином, щоб вони не перешкоджали вільній евакуації виборців у разі виникнення пожежі. Всі евакуаційні виходи під час проведення виборів повинні бути відчиненими.

ВИМОГИ ДО ЕВАКУАЦІЙНИХ ШЛЯХІВ ТА ВИХОДІВ:

У самому приміщенні виборчої дільниці має бути розроблений і вивішений на видному місці план евакуації людей на випадок пожежі. Евакуаційні шляхи і виходи (коридори, проходи, сходові марші і площадки, вестибюлі, холи, тамбури тощо) повинні утримуватися вільними, нічим не захаращуватися. Не допускається улаштовувати на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей.

При перебуванні людей у приміщеннях решітки, встановлені на вікнах, повинні бути відчинені або зняті взагалі. У приміщенні, яке має один евакуаційний вихід, дозволяється одночасне перебування не більше 50-ти осіб. При наявності людей у приміщенні двері евакуаційних виходів можуть замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються.

У ПРИМІЩЕННЯХ ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЬ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

  • зберігати вибухонебезпечні речовини, горючі матеріали, відходи, упаковку, захаращувати шляхи евакуації та засоби пожежегасіння;
  • використовувати відкритий вогонь;
  • палити цигарки.

У РАЗІ ВИЯВЛЕННЯ ПОЖЕЖІ (ознак горіння)

кожний громадянин зобов’язаний:

  • негайно повідомити про це телефоном підрозділ Державної служби з надзвичайних ситуацій за номером телефону «101». При цьому необхідно назвати адресу об’єкта, вказати кількість поверхів будівлі, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище;
  • вжити (за можливістю) заходи з евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі та збереження матеріальних цінностей;
  • повідомити про неї голову виборчої комісії та відповідальну особу за стан пожежної безпеки;
  • при необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби (медичну, газову тощо).

Пам'ятайте, що навіть незначні порушення заходів пожежної безпеки можуть поставити під загрозу не тільки важливі документи, але й життя багатьох людей!