Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 73 гостя.

ExportUA

У Хмельницькому планують створити Центр гендерної компетентності сектору безпеки і оборони

Переглядів: 573
15.02.2019 - 11:32

Об’єднання наявних інформаційних ресурсів у єдиному Центрі гендерної компетентності сектору безпеки і оборони може стати якісним кроком вперед у реалізації рівних прав та можливостей як у прикордонній службі, так і в силовому секторі загалом. Про це сказала Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з ректором Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького генерал-майором Олегом Шинкаруком у м. Хмельницькому.

«Вітаю ініціативу хмельницьких прикордонників щодо розроблення Концепції функціонування Центру гендерної компетентності сектору безпеки і оборони, саме її можна взяти за основу для подальшої роботи. Закликаю не гаяти часу і невідкладно приступити до практичних кроків зі створення такого затребуваного нині закладу», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Своєю чергою Олег Шинкарук зазначив, що для запуску цього проекту вже розробляються відповідні технічні умови, розглядаються варіанти студій, ведуться перемовини щодо місця та кадрового складу майбутньої установи. «Новостворений Центр, без перебільшення, може стати унікальним закладом, де освітні послуги з гендерних питань отримуватимуть навчальні заклади силового сектору з усієї України. Ми готові уже запустити цей процес», – підкреслив він.

Також очільник Академії розповів про імплементацію стандартів НАТО в освітній процес з метою формування прикордонників нової генерації.

«За стандартами НАТО працюватиме низка кафедр Академії, зокрема, по-новому діятиме напрямок сил швидкого реагування. У планах відкриття кафедри навігації та морського управління, які також матимуть натовські стандарти», – додав він.

Віце-прем’єр-міністр високо оцінила участь Академії Держприкордонслужби в унікальному пілотному проекті щодо впровадження гендерної тематики в освітній процес визначених навчальних закладів сектору безпеки і оборони України. До цього проекту наразі вже залучено 10 навчальних закладів, тобто майже третина всіх вищих навчальних закладів сектору безпеки і оборони України, зазначила вона.

«Хотіла б відзначити високу професійність робочої групи Академії, яка успішно завершила другий етап проекту, зробивши якісний аналіз навчальних програм на предмет урахування гендерного компоненту», – підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр-міністр також поінформувала, що 12-13 березня у Києві відбудеться Конференція з гендерної освіти у секторі безпеки і оборони, на яку запросила й очільника Академії Держприкордонслужби Олега Шинкарука як спікера.

Крім зустрічі з керівництвом Національної академії Держприкордонслужби, Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з її слухачами та викладачами.

«За останні п’ять років ми заклали міцний фундамент для побудови сильної європейської демократії. Нашим дороговказом на цьому шляху є європейська та євроатлантична інтеграція, а союзниками – партнери з ЄС та НАТО», – наголосила Віце-прем’єр-міністр.

Довідково

Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького – багатопрофільний вищий навчальний заклад, який здійснює підготовку бакалаврів і магістрів для Державної прикордонної служби України. До структури Академії входять 5 факультетів, інститут підвищення кваліфікації, ад’юнктура, докторантура та підрозділи управління і забезпечення навчального процесу. Заклад починає свою історію з 1992 року під назвою Інститут Прикордонних військ України. У 2003 році в межах реформування Прикордонних військ у Державну прикордонну службу України ВНЗ перейменували на Національну академію Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Нині у навчальному закладі навчаються 1300 студентів, у 2018 році присягу склали 317 курсантів, з-поміж яких 37 дівчат. Академія підтримує міжнародні зв’язки з 10 навчальними закладами США, Німеччини, Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Туреччини та Республіки Білорусь. Також заклад співпрацює з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні, дипломатичними представництвами іноземних країн, Департаментом енергетики США, Представництвом НАТО в Україні та Європейським Союзом (ОБСЄ, EUBAM, FRONTEX).

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/u-hmelnickomu-planuyut-stvoriti-centr-gen...