Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 132 гостя.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Стан довкілля м. Бахмут та Бахмутського району у 2018 році.

Переглядів: 547
08.01.2019 - 16:50

Бахмутська районна філія ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України»  інформує про стан довкілля на території м. Бахмут та Бахмутського району за період  2018 року :

Радіаційний фон .

За даними моніторингових досліджень  у 2018 році  на стаціонарних постах  рівні зовнішнього гамма – випромінювання не перевищували значень природного радіаційного фону,  характерного для території м. Бахмут та Бахмутського району. Крім того на протязі року проведено моніторинг радіаційного фону у 189 дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, дитячих закладах відпочинку та дозвілля  міста та району, перевищень ГДР не виявлено.

Атмосферне повітря.

Всього у м. Бахмут та Бахмутському районі  досліджено 1997 проб атмосферного повітря, з них визначено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) хімічних речовин у 0,2 % досліджених проб, проти 0,8% у 2017 році ( зареєстровані перевищення ГДК  ангідриду сірчистого, азоту діоксиду).

Питна вода.

За результатами моніторингових досліджень у 2018 році  було досліджено 1019  проб питної води на санітарно-хімічні показники, у 31 пробі зареєстровані відхилення,  що становить 3% (  по показникам вмісту загальної жорстокості та сульфатів, вмісту нітратів в населених пунктах  Бахмутського району). На мікробіологічні показники було досліджено 1434 проби питної води, у 19 пробах або 1,3%  було  зареєстровано відхилення по загальному мікробному числу ( водопровідні мережі сіл  Бахмутського району).

Також було досліджено питну воду у 52 громадських та індивідуальних колодязях  населених пунктів Бахмутського району, у 37 зразках  зареєстровані відхилення по санітарно-хімічним показникам (нітрати), у 6 колодязях вода не відповідала нормативам по мікробіологічним показникам.

В цілому стан довкілля у м. Бахмут та Бахмутському районі у 2018 році був стабільним та безпечним щодо впливу на здоров’я людини.