Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Роз’яснення щодо отримання путівки на санаторно-курортне лікування за рахунок коштів ФССУ потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Переглядів: 724
07.12.2018 - 10:58

Законом  України  «Про  загальнообов'язкове  державне соціальне страхування від  нещасного  випадку  на  виробництві  та професійного  захворювання,  які спричинили втрату працездатності» та постановою правління Фонду соціального страхування України від 31.10.2007 № 49 «Про затвердження Положення про забезпечення потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання санаторно-курортним лікуванням» визначений механізм отримання путівки на санаторне-курортне лікування для осіб, що отримали травму на виробництві.

Потерпілому, якому висновком МСЕК визначена потреба в санаторно-курортному лікуванні, безоплатно за медичним висновком надається путівка для санаторно-курортного лікування. Для цього потерпілому необхідно звернутись до відділення Фонду за місцем перебування його на обліку та подати наступні документи:

- заяву за встановленою  формою;

- висновок МСЕК про потребу потерпілого в санаторно-курортному лікуванні;

- медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о (термін дії довідки 12 місяців з дати видачі);

- індивідуальну програму реабілітації (у разі наявності);

- копію паспорта та ідентифікаційного номера потерпілого та особи, яка його супроводжує, якщо таку потребу визначено висновком МСЕК.

 Потерпілі мають право на отримання санаторно-курортного лікування (за  санаторно - курортною путівкою) періодично згідно з рішенням МСЕК, а саме:

- особи з інвалідністю І групи - щороку;

- особи з інвалідністю ІІ групи - один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації;

 - особи з інвалідністю ІІІ групи - один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації.

Термін санаторно-курортного лікування для потерпілих з наслідками травм,  захворюваннями  хребта  та  спинного  мозку  в спеціалізованих  санаторно-курортних  закладах  становить 45 діб. Термін перебування може бути скорочений до 24 діб за письмовою заявою потерпілого (враховуючи вік потерпілого, характер та
складність захворювання тощо).
Термін санаторно-курортного лікування для інших категорій потерпілих становить 24 доби. Залежно від лікувально-діагностичних можливостей санаторно-курортного   закладу, курсу  та  методик лікування, з урахуванням стану потерпілого (характер та складність захворювання, вік тощо) термін санаторно-курортного лікування може зменшуватись до 18 діб.

За більш детальною інформацією звертатися до відділу з організації медичної реабілітації Бахмутського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за адресою: вул. Незалежності, 41, каб.№4  або за тел. (0627) 44-52-89.