Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 130 гостей.

Верховна рада України

У Бахмутському управлінні ГУ ДФС у Донецькій області пройшов семінар для платників податків на тему: «Актуальні питання адміністрування ПДВ».

Переглядів: 733
22.11.2018 - 16:00

14 листопада 2018 року фахівцями Бахмутського управління  ГУ ДФС у Донецькій області  був  проведений семінар для платників податків щодо актуальних питань адміністрування  податку на додану вартість.

Серед  присутніх були представники 76 підприємств. Учасникам семінару були надані інформаційні  листівки та буклети, розроблені фахівціями ДФС.

Заступник начальника Бахмутського управління -начальник відділу податку на додану вартість Бахмутського управління ГУ ДФС у Донецькій області  Тішакова Олена Іванівна свою доповідь розпочала зі змін, що стосуються форми податкової накладної та порядку її складання, затверджених наказом Мінфіну від 18.09.2018р. № 763.  Це означає, що вже з 01.12.2018р. всі податкові накладні та розрахунки  коригуваня до них складатимуться та реєструватимуться в ЄРПН за оновленою формою. Для уникнення можливих складнощів порекомендувала податкові накладні і розрахунки коригування, що містять чимало позицій і є складними у заповненні, зареєструвати до 01.12.2018р. за формою, що діє на сьогодні.

Серед змін, які стосуються виключно форми РК, запроваджено поле для зазначення інформації про зайво складені ПН.  Також колонку «Причина коригування» у РК замінено колонкою «Код причини». Тобто, в подальшому зазначатиметься тільки номер, який відповідатиме певній причині коригування.

Також Олена Іванівна нагадала про терміни  формування податкового кредиту та строки реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН, окремо зупинившись на розрахунках коригування складених на платників ПДВ, що передбачають зменшення суми компенсації. 

Особливу увагу Олена Іванівна звернула на штрафні санкції, що застосовуються з початку року за відсутність реєстрації податкових накладних /розрахунків коригування в ЄРПН.

Доповіла, що нарешті врегульовано і питання зайвих ПН. Це стосується випадків, коли в ЕРПН обліковуються дві і більше ПН, складені за однією господарською операцією, при цьому в декларації відображаються не ПН, а лише податкові зобов’язання за однією господарською операцією.

Наприкінці семінару Олена Іванівна відповіла на всі  проблемні питання платників податків.