Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 120 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Внесок митників Донеччини до бюджету країни склав більше 5,4 млрд гривень

Переглядів: 705
12.11.2018 - 14:58

Протягом січня-вересня 2018 року Донецькою митницею ДФС до Державного бюджету України перераховано понад 5 467 млн грн митних платежів. Порівняно із торічними показниками внесок митників Донеччини до казни держави збільшився на 29%, або більше ніж на 1,2 млрд. гривень.

За результатами роботи дев’яти місяців 2018 року основу переліку  бюджетоформуючих товарів становлять товари сировинної групи, які традиційно імпортуються для власних виробничих потреб підприємствами металургійної, вугільної, машинобудівної галузей Донецького регіону. Серед них основним є вугілля, доля якого складає майже 48% від загальних перерахувань до держбюджету, або майже 2,6 млрд. гривень. Також, в порівнянні з 9 місяцями 2017 року спостерігається збільшення обсягів імпорту за вартістю по таких групах товарів як машини, устаткування й транспорт - в 2,4 рази, метали й вироби з них - в 1,2 раза відповідно.

Згідно з Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом  протягом січня – вересня 2018 року Донецькою митницею ДФС видано 2,3 тис. сертифікатів. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року кількість виданих сертифікатів збільшилась в 1,8 раза, або на 1,1 тис. сертифікатів більше, ніж торік. Найбільша кількість сертифікатів видана на товари, які експортовані до наступних країн ЄС - Польща, Румунія, Німеччина, Італія та Чехія.