Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 123 гостя.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Основні статистичні показники роботи Донецької митниці ДФС

Переглядів: 769
05.11.2018 - 14:34

За результатами роботи трьох кварталів поточного року зовнішньоторговельний обіг в зоні діяльності Донецької митниці ДФС склав більше 3,8 млрд доларів США. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року приріст становить 18% або майже 600 млн доларів США. Експортовано товарів  загальною вагою 7,3 млн тон на суму більше 2,9 млрд доларів США, імпортовано – 5,3 млн  тон на суму понад 900 млн доларів США.

Протягом дев’яти місяців 2018 року в митниці оформлено більше 40,8 тис. митних декларацій. Порівняно з січнем – вереснем 2017 року кількість митних оформлень збільшилась на 8%. Кількість імпортних декларацій зросла на 36%, експортних - залишилась на рівні минулого року.

Станом на 01 жовтня 2018 року в Донецькій митниці ДФС відсоток митного оформлення декларацій за принципом «єдиного вікна» від загальної кількості митних декларацій, які підпадають під відповідні види державного контролю, складає 87%. При експорті суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності використовують цей принцип у понад 80% оформлень, при імпорті даний показник досяг відмітки в 98%. 

Нагадаємо, що 4 жовтня 2018 року набув чинності Закон України від 06 вересня 2018 року №2530-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України». Він надав можливість суб’єктам, що здійснюють операції з товарами, суттєво спростити  їх експорт, а також значно зменшив кількість державних контролюючих органів, задіяних при контролі імпортованих товарів.