Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Донецька обласна рада

Донеччина: на 70 мільйонів гривень зросли надходження від користувачів корисних копалин

Переглядів: 5484
05.11.2018 - 14:34

Унікальний природно-ресурсний потенціал Донеччини при його ефективному використанні є однією з найважливіших передумов стійкого розвитку регіону та якості життя, і тенденція до зростання надходжень рентних платежів сприяє його збереженню та відновленню.

Протягом дев’яти місяців 2018 року платники рентних платежів – надрокористувачі Донецької області спрямували до зведеного бюджету країни 358,5 млн грн, в тому числі до державного бюджету перераховано суму у розмірі 263,8 млн грн, до місцевих бюджетів надійшло 94,7 млн гривень. Поточні показники на 24,3%, або на 70,3 млн грн перевищують сплачену торік суму рентної плати за користування надрами.

Безперечним лідером з найбільшим показником надходжень рентних платежів є Покровський район, надрокористувачі якого спрямували до зведеного бюджету 121,4 млн гривень. Друге та третє місце посіли Добропільський район та м. Бахмут – 75 млн грн та 57,5 млн грн відповідно.

Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що з метою забезпечення повного обліку платників рентної плати за користування надрами фахівці фіскальної служби проводять звірки переліків суб’єктів господарювання, яким видано спецдозволи на користування надрами та дозволи на спеціальне водокористування з переліком платників, які надають до органів ДФС податкові розрахунки. Якщо протягом шести місяців суб'єкти господарювання не сплачують або платять рентну плату у неповному обсязі, вони можуть бути позбавлені дозволів на спеціальне водокористування та користування надрами для видобування корисних копалин.