Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

З 2018 року громадяни мають право на податкову знижку за послуги, сплачені дошкільним та шкільним закладам освіти

Переглядів: 1561
15.08.2018 - 16:13

Бахмутська ОДПІ  ГУ ДФС у Донецькій області повідомляє, що з 28 липня поточного року громадяни, які сплачують за освітні послуги, що надаються дошкільними, шкільними та позашкільними закладами освіти, мають право на податкову знижку (зміни до Податкового кодексу, внесені Законом України від 03 липня 2018 року № 2477-VIII). Раніше таке право надавалося лише за послуги, сплачені на користь вітчизняних закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти .

Нагадаємо, право на отримання податкової знижки мають лише члени сім’ї першого ступеня спорідненості, тобто – чоловік, дружина, діти, батьки. Таким чином, якщо платник сплачував за своє навчання, навчання дітей або батьків, він може звернутися до органів фіскальної служби для отримання податкової знижки. Для цього платнику  податків після закінчення податкового року необхідно подати до 31 грудня декларацію, в якій зазначити суму отриманих доходів та суму коштів, які були сплачені на освітні послуги.  Кошти будуть повернуті платнику протягом 60 днів після проведення відповідних перерахунків. Для отримання податкової знижки  за сплачені освітні послуги дошкільних, шкільних та позашкільних закладів освіти за 2018 рік громадяни мають подати декларацію про отримані доходи з 1 січня до 31 грудня 2019 року.

Підтвердженням отриманих освітніх послуг є договір, яку платник складає із закладом освіти. В договорі має бути зазначено: хто надає послугу, хто її отримує, яка сума та термін надання послуги. Договори та розрахункові документи, які підтверджують сплату коштів, платник має зберігати протягом трьох років. Податкова знижка нараховується на доходи, які отримані у вигляді заробітної плати, при цьому сума податкової знижки не повинна перевищувати розмір заробітної плати, яку платник отримав протягом року.