Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 80 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Контроль за використанням коштів Фонду за 1 квартал 2018 року

Переглядів: 917
18.06.2018 - 15:44

Згідно із п.3, п.5 ч.1 ст.10 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» Фонд соціального страхування України має право перевіряти достовірність відомостей, поданих роботодавцем для отримання коштів Фонду, дотримання порядку використання роботодавцем виділених йому коштів Фонду; накладати і стягувати фінансові санкції та адміністративні штрафи, передбачені законом, за порушення вимог цього Закону.

Результати роботи, проведеної за 1 квартал 2018 року Бахмутським міським відділенням управління   виконавчої   дирекції  Фонду  соціального страхування  України в Донецькій області, характеризуються наступними даними:

- у страхувальників проведено 10 перевірок щодо використання коштів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що на 43 перевірки, або в 5,3 разів менше, ніж за аналогічний період 2017 року;

- винесено 3 рішення про повернення сум неправомірних витрат та застосування фінансових (штрафних) санкцій на загальну суму 10,4 тис. грн, із яких сплачено – 100 %;

- згідно із вимогами Кодексу України про адміністративні правопорушення до посадових осіб страхувальників, які допустили порушення, застосовані адміністративні стягнення та накладено 19 штрафів на загальну суму 3,4 тис. грн, які сплачені, з урахуванням сплати сум штрафів, застосованих у минулих роках, на 100 %.

Всього в 1 кварталі 2018 року донараховано до бюджету Фонду за результатами перевірок, проведених у страхувальників щодо використання коштів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (з урахуванням адміністративних стягнень) – 13,8 тис. грн страхових коштів, що майже на 7,9 тис. грн, або в 2,3 рази більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Звертаємо увагу роботодавців на додержання вимог вищевказаного закону та посилення контролю за правильністю призначення та виплати матеріального забезпечення застрахованим особам.

Тільки спільні зусилля та співпраця спеціалістів відділення з комісіями із соціального страхування принесуть свої результати та будуть сприяти раціональному використанню страхових коштів, зменшенню неправомірності їх використання та відшкодуванню заподіяних збитків Фонду соціального страхування, а кожна застрахована особа, в разі настання страхового випадку, в установлений чинним законодавством термін отримає необхідну допомогу.