Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 106 гостей.

Верховна рада України

Спрощенці першої і другої груп звільняються від сплати єдиного податку на період відпустки та лікарняного

Переглядів: 479
13.06.2018 - 13:29

Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває зо і більше календарних днів.

Це передбачено п.295-5 ст.295 Податкового кодексу України (далі - ПКУ). Інформація   про   період   щорічної   відпустки   і   терміни   тимчасової   втрати працездатності з обов'язковим додаванням копії листка непрацездатності подається до органу фіскальної служби за заявою у довільній формі (nn.298.3-2 ст.298 ПКУ).

Суми єдиного податку, сплачені за період відпустки або лікарняного, підлягають зарахуванню в рахунок майбутніх платежів з цього податку за заявою платника єдиного податку.

Якщо тривалість відпустки є меншою одного календарного місяця, то підстави для звільнення від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця відсутні.

Звільнення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на період відпустки чи непрацездатності законодавством не передбачено.