Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 71 гість.

Донецька обласна державна адміністрація

Планування сім’ї

Переглядів: 1519
18.05.2018 - 15:29

Тиждень планування сім’ї  та збереження репродуктивного здоров’я продовжується.  Сьогодні поговоримо про те, що обов’язково потрібно зробити майбутнім батькам.

Відповідальність за планування сім’ї лягає на обох майбутніх батьків. Плануючі  вагітність вони повинні бути впевненні та зацікавлені в доброму стані свого здоров’я, знати з якого віку можна народжувати дітей, яких інтервалів дотримуватись між пологами, а головне – практикувати здорову по відношенню до себе та майбутнього покоління поведінку. Дуже важливо знати методи запобігання небажаній вагітності,  що допоможе уникнути аборту – шкідливої та небезпечної для здоров’я жінки операції.

Незважаючи на велику кількість та важливість завдань, що стоять перед всією системою охорони здоров’я України, питання надання сімейним парам можливості планувати ту кількість дітей, яку б вони хотіли мати, зачіпає, мабуть, більше число людських життів, ніж будь-яка інша проблема медичного характеру.

Для оцінювання стану свого здоров’я необхідно  спочатку звернутись до свого сімейного лікаря, який відповідно до наявності хронічних захворювань, спадковості, професійної діяльності, загальному стану здоров’я та за результатам обстеження буде рекомендувати подальшу тактику в плануванні сім’ї.

За потребою, в обсяг обстеження на первинці входять загальні аналізи крові та сечі, глюкоза крові, електрокардіограма, флюорографічне обстеження, тест на ВІЛ.

Під час спілкування з сімейним лікарем важливо знайти спільну мову для подальшого визначення дій та способу життя.

Крім того, в жіночій консультації КЗОЗ «Бахмутська ЦРЛ», за адресою вул. О.Сибірцева, 15, працює кабінет планування сім’ї, в якому  надається консультативна допомога.

Найважливішим у житті кожного є здоров’я, а неодмінною його складовою – здоров’я репродуктивне. Завжди пам’ятайте про культуру статевого життя, методи захисту та, звичайно, – відповідальність за своє майбутне. 

Управління охорони здоров’я Бахмутської міської ради