Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Презедент України

Питання виплати офіційної зарплати продовжує бути актуальним

Переглядів: 815
15.05.2018 - 14:54

Питання виплати офіційної, прозорої зарплати продовжує бути актуальним. Тіньова зайнятість і  зарплата в «конвертах» - це  проблема сучасної економіки, оскільки нелегальні доходи приводять до значних негативних наслідків не тільки для бюджету держави, але і для самих працівників, лишаючи їх соціальних гарантій.

Фахівці ДФС у складі робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, створених за ініціативою місцевих органів виконавчої влади, здійснюють  обстеження виробничих, торгових приміщень юридичних і фізичних осіб, місць здійснення підприємницької діяльності.          

Бахмутська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області  звертає увагу роботодавців, що  чинним  законодавством  України  передбачено, що працівник не може бути допущений до роботи без трудового договору і інформування Державної фіскальної служби України про ухвалення працівника на роботу. Повідомлення про ухвалення працівника на роботу подається в порядку, визначеному Постановою КМУ від 17.06.2015 р. №413,  власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом або фізичною особою  територіальному органу ДФС по місцю обліку їх як платника ЕСВ по встановленою формою до  початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Нагадуємо, що використання робочої сили без оформлення трудових відносин або невчасна реєстрація трудових відносин з найнятим робітником  є  порушенням трудового законодавства, яке передбачає адміністративну та фінансову відповідальність.