Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Кампанія декларування триває – саме про це йшлося під час інтерв’ю телеканалу м. Покровська

Переглядів: 575
22.03.2018 - 08:56

Зважаючи на свою актуальність, кампанія «Декларування доходів громадян – 2018» стала темою інтерв’ю, нещодавно наданого журналістам телекомпанії «Орбіта». На запитання журналістів відповідав заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області Вадим Бондик. Відповідаючи на питання посадовець звернув увагу на коло осіб, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан та доходи за 2017 рік,  а також порядку, способів та термінів її подання.

На питання щодо доступності бланків податкових декларацій  фахівець проінформував, що їх можна безкоштовно отримати на паперових носіях в податкових органах на запит платника податків, а в електронному вигляді – за  допомогою сервісу «Декларування громадян» на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням http://sfs.gov.ua/. Для зручності декларантів на офіційному веб-порталі ДФС України функціонує спеціальний банер «Деклараційна кампанія – 2018», в якому, крім нормативних і інформаційних матеріалів, розміщено форму декларації про майновий стан і доходи, приклади її заповнення. Крім цього, платник податків має право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації з проханням отримати консультативну допомогу із зазначеного питання.

Вадим Бондик зазначив, що станом на поточну дату свій конституційний обов’язок щодо декларування минулорічних доходів виконали 594 громадянина Добропільського та Покровського районів, задекларувавши 12,2 млн грн доходів, з яких нараховано понад 719,6 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 105,6 тис. грн військового збору. Завдяки сумлінному та відповідальному ставленню громадян до декларування та сплати податків державна та місцеві скарбниці вже поповнились більш, ніж на 500 тисяч гривень.  

Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що декларація про майновий стан та доходи за минулий рік подається до 1 травня 2018 року до податкової інспекції за місцем реєстрації. Сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір із задекларованих доходів необхідно до 1 серпня поточного року. Громадяни, які мають право на отримання податкової знижки, реалізувати його зможуть до 31 грудня 2018 року включно.