Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

ExportUA

В Донецькій митниці ДФС оформлено майже 48 тис. митних декларацій

Переглядів: 628

Протягом 11 місяців поточного року в Донецькій митниці ДФС оформлено майже 48 тис. митних декларацій. З них практично 32 тис. - це експортні декларації, більше 9 тис. – імпортні, майже 7 тис. митних декларацій оформлено в інших митних режимах. Найбільше митних декларацій - 5376 шт. оформлено саме у листопаді 2017 року. Слід зазначити, що збільшення кількості оформлених митних декларацій спостерігається по всіх типах, але найбільший приріст зафіксовано у імпортному напрямку. Так, у порівнянні з аналогічним періодом  2016 року кількість оформлених  імпортних декларацій  збільшилась майже на третину. 
Згідно з даними Донецької митниці ДФС у січні-листопаді 2017 року зовнішньоекономічні операції  в митниці здійснили 714 осіб. У порівнянні з торічними показниками активність суб’єктів, що здійснюють операції з товарами, зросла на 20%. Значно збільшилась кількість тих , хто ввозить товари на митну територію України, їх доля складає 45% від загальної кількості суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Найбільший приріст у цьому напрямку забезпечено завдяки активному оформленню громадянами автотранспортних засобів. Питома вага тих, хто вивозить товари з митної території України, складає 41% від загальної кількості суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, 14% - ті, хто здійснював як імпортні, так і експортні оформлення. 
Також, на третину збільшився у поточному році і зовнішньоторговельний обіг, який склав на кінець листопада  більше 4,2 млрд гривень. Імпортовано товарів на суму 1,03 млрд дол., експортовано – майже на 3,2 млрд гривень. Залишається позитивним сальдо зовнішньоторговельного балансу, яке складає 2,15 млрд доларів.
За даними Державної служби статистики України, у січні-вересні 2017 року доля Донецької області в загальних обсягах складала 10% за експортом (третє місце після м. Києва та Дніпропетровської області) та 4% - за імпортом.