Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Своєчасний розгляд лікарняних листків – запорука своєчасного отримання застрахованими особами матеріального забезпечення

Переглядів: 1638

З метою реалізації права застрахованих осіб на своєчасне отримання матеріального забезпечення та для скорочення терміну від отримання роботодавцем листка непрацездатності до його оплати на всіх етапах роботи по визначеному питанню слід керуватися вимогами ст.32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» №1105-XIV від 23.09.1999 року (зі змінами та доповненнями) (далі за текстом – Закон №1105), а саме, документи для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах розглядаються не пізніше десяти днів з дня їх надходження. Допомога на поховання призначається не пізніше дня, що настає за днем звернення, і виплачується не пізніше наступного робочого дня після отримання страхувальником страхових коштів від Фонду відповідно до цього Закону.

Комісія (уповноважений) по соціальному страхуванню, відповідно до п 4.1. Положення про комісію (уповноваженого) підприємства, установи, організації із загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого Постановою Правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності № 25 від 23.06.2008р., яка зареєстрована в Міністерстві юстиції України 14.07.2008р. за №636/15327 (із змінами та доповненнями) (далі за текстом - Положення № 25), повинна засідати не менше 2 разів на місяць і оперативно вирішувати питання призначення матеріального забезпечення застрахованим особам.

Після отримання фінансування для надання матеріального забезпечення від Бахмутського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області необхідно дотримуватися вимог законодавства щодо своєчасного перерахування сум застрахованим особам, не допускаючи утримання коштів Фонду на розрахунковому рахунку, а саме, відповідно до ст. 32 Закону №1105 допомога виплачується:

  • по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах - у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати;
  • на поховання виплачується не пізніше наступного робочого дня після отримання страхових коштів від Фонду.

Начальник відділу з питань тимчасової непрацездатності
Лещенко О.П.