Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 101 гість.

Презедент України

Дохід, виплачений за рішенням суду: як оподаткувати та нарахувати ЄСВ

Переглядів: 585

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку податковим агентом включаються інші доходи (сума середнього заробітку, виплаченого на підставі рішення суду за час вимушеного прогулу) та дохід у вигляді відшкодування немайнової (моральної) шкоди відповідно до пп. 164.2.14 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу, крім випадків, визначених цим підпунктом.
Дохід у вигляді середньої заробітної плати, нарахованої на підставі рішення суду, за час вимушеного прогулу за періоди 2009 — 2010 рр. (до набрання чинності Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування») та суми компенсації моральної шкоди не є базою нарахування єдиного внеску. При цьому страхові внески, які нараховувались у 2009 — 2010 рр., відносяться до компетенції Пенсійного фонду України.
Водночас дохід у вигляді середньої заробітної плати, нарахованої на підставі рішення суду, за час вимушеного прогулу за періоди 2011 — 2014 рр. є базою нарахування єдиного внеску, до якої застосовується ставка 22 %.