Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 66 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Податкову накладну заблоковано: наслідки для покупця та продавця

Переглядів: 1760

Під час подання декларації з ПДВ до ДФС платник ПДВ має включити податкові зобов’язання по заблокованих ПН/РК і, відповідно, сплатити суму податку. Водночас відсутність зареєстрованого РК на зменшення суми ПДВ означатиме для продавця неможливість зменшення ПЗ із ПДВ.

У разі призупинення реєстрації ПН/РК контрагент-покупець не має права на включення суми ПДВ до податкового кредиту, зокрема й сума ліміту в системі електронного адміністрування ПДВ не збільшується. Тому лише у випадку поновлення реєстрації ПН/РК у покупця виникає право на податковий кредит.

Такі висновки ДФС опубліковані на офіційному веб-сайті ГУ ДФС у Донецькій області (див.питання 5 і 7).

З 1 липня 2017 року зареєстрована ПН надає 100%-ве право підприємцю на податковий кредит без перевірок, як це було раніше.

Штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК протягом строків, коли платник ПДВ має можливість відновити їх реєстрацію в ЄРПН (365 к.дн. + 5 р.дн.), не застосовуються. Оскільки ПН/РК реєструються в день, коли комісія прийняла позитивне рішення про реєстрацію, для розрахунку фактичного строку, протягом якого була зареєстрована ПН/РК, береться період із дати їх складання по дату їх призупинення.

Якщо комісія ДФСУ прийняла рішення про відмову в реєстрації ПН/РК, такий документ лишається без реєстрації в ЄРПН, а розмір штрафу визначається залежно від дати, коли таку ПН/РК треба було зареєструвати.