Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 127 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Земельний податок збагатив місцеві бюджети Донецької області на 726 млн гривень

Переглядів: 742

З початку 2016 року надходження земельного податку від власників землі та землекористувачів області збільшились майже на 20 млн грн у порівнянні з січнем-груднем 2015 року. Зокрема, юридичними особами сплачено більше               596 млн грн, фізичними особами – понад 129 млн гривень.
 Плата за землю посідає друге місце у надходженнях до місцевих бюджетів області – її питома вага у 2016 році становить 10 відсотків від загальної суми. Позитивна динаміка у зборі плати за землю з одного боку є свідченням сумлінного ставлення платників області до виконання свого обов’язку щодо сплати податків, а з іншого – результатом спільних зусиль з місцевою владою регіону в напрямі легалізації земельних відносин.
Нагадуємо, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.
Головне управління ДФС у Донецькій області закликає власників землі і землекористувачів – юридичних осіб та громадян до своєчасних розрахунків з бюджетом. Адже кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю спрямовуються до бюджетів місцевих громад на їх розвиток або вирішення соціально-економічних питань.
Нагадуємо, що 30 січня 2017 року – останній день сплати за груднень 2016 року плати за землю.