Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 330 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

На Донеччині ліквідовано «конвертаційний центр» з обігом понад 300 мільйонів гривень

Переглядів: 1214

Працівниками податкової міліції Головного управління ДФС у Донецькій області спільно з співробітниками об’єднаного штабу Центрального управління СБУ в районі проведення АТО припинено діяльність міжрегіонального «конвертаційного центру», офісні приміщення якого знаходились у м. Києві та м. Слов’янську Донецької області. До «конвертаційного центру» входили три активні учасники та декілька спільників, на ім’я яких були зареєстровані фіктивні підприємства.
Злочинна діяльність була направлена на мінімізацію податків шляхом «легалізації» сільгосппродукції, вирощеної на території проведення АТО та придбаної за готівку без відповідного документального оформлення. Надалі вказана продукція продавалася зернотрейдерам.
Таким чином, через рахунки «фіктивних» підприємств здійснювалась «конвертація» безготівкових коштів у готівку для підприємств реального сектора економіки, зареєстрованих на території Донецької, Київської, Кіровоградської, Полтавської та інших областей України. Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за 2016 рік склав понад 300 млн. гривень.
За документами підприємств, підпорядкованих «конвертаційному центру», вказана сільськогосподарська продукція зберігалась на елеваторах Донецької та Луганської областей.
За даними фактами слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Донецькій області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.
За результатами проведених слідчо-оперативних дій  здійснено 8 обшуків, в ході яких вилучено 260 тон сільськогосподарської продукції на загальну суму понад 1,2 млн. грн., 15 печаток «фіктивних» підприємств, комп’ютерна техніка та чорнові записи. Накладено арешт на рахунки фірм, що приймали участь у злочинній діяльності.
Слідство триває.