Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 140 гостей.

ExportUA

Чи штрафуватимуть сільгоспвиробників, які бажають стати єдинниками групи 4, але до 20 лютого подали не повний пакет документів

Переглядів: 736

Фахівці ДФСУ в підкатегорії 108.04 системи «ЗІР» нагадали: для підтвердження статусу платника єдиного податку групи 4 сільськогосподарським товаровиробникам необхідно дотримуватися певних умов, зокрема — подати не пізніше 20 лютого до контролюючих органів загальну та звітні декларації з додатками. Порушення порядку подання податкових декларацій, зокрема, неподання чи подання декларацій після визначеного ПКУ граничного строку, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 170 грн (п. 120.1 ст. 120 ПКУ).

Водночас контролери зауважили: суб’єкти господарювання, які на початок звітного року не перебували на обліку в контролюючих органах як платники єдиного податку групи 4 та подали до контролюючих органів до 20 лютого (включно) не повний пакет документів, передбачених пп. 298.8.1 ПКУ, не можуть набути статусу платника єдиного податку групи 4. Отже, до таких суб’єктів господарювання не застосовується дія п. 120.1 ПКУ в частині неподання або загальної чи звітної(их) податкових декларацій платника єдиного податку групи 4.