Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 132 гостя.

Презедент України

Послуги нерезидента – у загальну декларацію

Переглядів: 936

Порядок відображення сільгосптоваровиробником, який перебуває на спеціальному режимі оподаткування ПДВ операцій з отримання від нерезидента послуг на території України у податковій звітності з ПДВ деталізовано у Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016р. № 21.

Платники, які застосовують спеціальний режим оподаткування ПДВ, в обов’язковому порядку подають загальну податкову декларацію з ПДВ (із позначкою "0110"), та «спецрежимні» (з позначками "0121" - "0123"), до яких включаються лише ті операції, що стосуються спеціального режиму оподаткування ПДВ.

Обсяги послуг, отриманих від нерезидента на митній території України декларуються у рядку 6 податкової декларації з ПДВ із позначкою "0110" на підставі складеної і зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної за такою операцією. У податкових деклараціях з ПДВ із позначками "0121" - "0123" рядок 6 не заповнюється, оскільки податкові зобов'язання, що виникають при отриманні послуг від нерезидента на митній території України, не відносяться до податкових зобов'язань, що відображаються у вказаних деклараціях.

В подальшому, за умови, що такі послуги придбані для використання у виробництві сільськогосподарської продукції, такий суб'єкт спеціального режиму оподаткування ПДВ має право включити до складу податкового кредиту суми ПДВ, шляхом відображення їх у рядку 11.4 податкової декларації з ПДВ із позначками "0121" - "0123". Датою виникнення права на віднесення сум податку до податкового кредиту є дата складання платником податкової накладної за такими операціями, за умови реєстрації такої податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних.