Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 231 гість.

Презедент України

При зміні видів діяльності сільськогосподарське підприємство підлягає перереєстрації

Переглядів: 1009

Порядок реєстрації платників ПДВ як суб’єктів спеціального режиму визначено Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2014 №1130, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 17.11.2014 №1456/26233 (далі – Положення №1130). У реєстрі спеціального режиму (далі - Реєстр), крім відомостей, передбачених для реєстрації платників ПДВ на загальних підставах, повинен міститися перелік видів діяльності сільськогосподарського підприємства – суб’єкта спеціального режиму, на які поширюється дія спеціального режиму, та дата внесення запису про такі види діяльності.

При постачанні сільськогосподарським підприємством – суб’єктом спеціального режиму, зокрема товарів (послуг), одержаних від провадження видів діяльності, не внесених до Реєстру, суми ПДВ розраховуються та сплачуються до бюджету за загальними правилами розділу V ПКУ та ставками, визначеними ст. 193 розділу V ПКУ.

У разі виникнення змін у даних про види діяльності сільськогосподарського підприємства – суб’єкта спеціального режиму, у разі внесення їх до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців таке підприємство підлягає перереєстрації у порядку, визначеному пунктом 6.17 розділу VI Положення №1130. Зокрема, така перереєстрація здійснюється відповідно до розділу IV Положення №1130 з урахуванням того, що для перереєстрації сільськогосподарського підприємства – суб’єкта спеціального режиму до контролюючого органу подається заява про реєстрацію за формою №1-РС із позначкою «Перереєстрація». При перереєстрації дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а датою перереєстрації є останній день строку у 3 робочих дні від дня отримання додаткової Заяви №1-РС.

Для сільськогосподарського підприємства – суб’єкта спеціального режиму чинним законодавством не передбачено окремих обмежень щодо терміну подання до контролюючого органу Заяви №1-РС, проведення процедури перереєстрації та внесення додаткових даних до реєстру про види діяльності такого сільськогосподарського підприємства.

Таким чином при здійсненні сільськогосподарським підприємством – суб’єктом спеціального режиму операцій з постачання товарів (послуг), одержаних від здійснення видів діяльності, не внесених до Реєстру, податкові зобов’язання з ПДВ за операціями з постачання таких товарів (послуг) нараховуються і сплачуються до бюджету у загальновстановленому порядку та відображаються у податковій декларації з ПДВ із позначкою «0110». При цьому суми ПДВ, нараховані (сплачені) при придбанні товарів (послуг), призначених для використання у видах діяльності, не внесених до Реєстру, включаються до складу податкового кредиту з ПДВ податкової декларації з ПДВ із позначкою «0110».