Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Верховна рада України

Залежність пенсії від страхового стажу та заробітної плати

Переглядів: 1428

Артемівське об’єднане управління Пенсійного фонду України  Донецької області нагадує, що згідно ст. 24 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» залік страхового стажу для призначення пенсії здійснюється пропорційно сплаченим страховим внескам, а пенсія розраховується, враховуючі офіційно нараховані суми заробітної плати. Низька «офіційна» заробітна плата дає низький коефіцієнт заробітку (іноді  за рік роботи майбутньому пенсіонеру зараховується менше одного місяца страхового стажу).

Одна з головних задач Пенсійного фонду України- своєчасна та в повному обсязі виплата пенсій. Тому наймані працівники, які прагнуть мати соціальні гарантії та  впевненість в майбутньому  повинні звертати увагу  на умови працевлаштування, нарахування та виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімальної (на 1 квітня 2016 року – 1378 грн., на 1 травня 2016 року – 1450 грн.). А роботодавці- при виплаті зарабітної плати повинні дотримуватися  норм діючого законодавства,  щоб  не нести відповідальність  за навмисне  ухиляння від сплати податків та невиконання  законів про працю.

З 2000 року в Україні діє система персоніфікованого обліку, яка надає кожній застрахованій особі можливість безкоштовно отримувати  відомості про суми нарахованої заробітної плати, про суми та період, за який сплачені за неї  страхові внески. Ця система дозволяє застрахованій особі контролювати процес формування своєї майбутньої пенсії, вимогати  від роботодавця  своєчасної та в повному обсязі  сплати внесків.

Отримати ці відомості можна в Артемівському об`єднаному управліні Пенсійного фонду України Донецької області за адресою:

34500, м. Артемівськ, Донецька область, вул. Комсомольська, 24, кабінет 320,
тел. 44-11-41
або на веб-порталі електронних послуг

(При зверненні необхідно мати паспорт громадянина України та ідентифікаційний код, пенсіонерам додатково- пенсійне посвідчення).