Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 120 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Оподаткування боргу фізичної особи, анульованого банком

Переглядів: 923

У відповідності до п.п. 164.2.17 "д" п. 164.2 ст. 164 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків включається основна сума боргу (кредиту), прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, якщо його розмір у 2015 році перевищує 609 грн.

Кредитор зобов'язаний повідомити платника податку - боржника шляхом направлення рекомендованого листа з повідомленням про вручення, підписав відповідний договір або надав повідомлення боржнику під підпис особисто. За результатами звітного періоду, у якому такий борг було прощено, його сума включається до податкового звіту (за формою №1ДФ) як сума доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платника податків. У даному випадку, боржник відображає сумму прощеного боргу у річній декларації і самостійно сплачує ПДФО та військовий збір.

Декларація подається до 1 травня 2016 року. Суму податкового зобовязання фізична особа повинна самостійно сплатити до 1 серпня 2016 року.