Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 147 гостей.

Верховна рада України

Спортивним рекордам – наші імена

Переглядів: 3674

Артемівці по праву пишаються досягненнями своїх спортсменів, яким створені хороші умови для тренувань і змагань.

Знаменною подією в житті міста стало урочисте відкриття у березні 2009 легкоатлетичного манежу спортивного комплексу «Металург», якому присвоєно статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів. Загальна площа манежу складає 3750 кв м. На першому етапі реконструкції стадіону освоєно 29,5 млн.грн. з коштів цільової державної субвенції і місцевого бюджету.

Сучасний легкоатлетичний манеж відповідає європейським стандартам. У ньому розміщені бігові доріжки на 200 м і 60 м, сектори для штовхання ядра, метання диска і стрибків, комплекси сучасного тренажерного і силового обладнання, трибуни і балкон на 1 тис. глядачів.

Щомісяця близько 3500 артемівців займаються в новому приміщенні різними видами спорту. У Артемівському легкоатлетичному манежі проводяться навчально-тренувальні збори збірних команд області та України, спортивні змагання різних рангів: чемпіонатів, першостей області та України.

На думку провідних фахівців, сьогодні це спортивна споруда - одне з кращих в Україні.

У грудні 2009 року було завершено будівництво спортивно-оздоровчого комплексу, розташованого по вулиці Ювілейній. До складу комплексу входить футбольне поле з штучним покриттям, майданчик для пляжного волейболу, 2 комплекси, обладнаних спортивними тренажерами, дитячий ігровий майданчик, ландшафтний парк з системою автоматичного поливу. Територія спортивного комплексу викладена тротуарною плиткою, добре освітлена. На ній висаджено понад 100 дерев і чагарників. ТОВ "КНАУФ Гіпс Донбас" виділило 1,8 млн. грн. на будівництво майданчика.

Спортсмени міста беруть активну участь у змаганнях високого рівня.

У 2009 році трьом спортсменам присвоєно звання майстрів спорту міжнародного класу, шести спортсменам - звання майстрів спорту України. 384 спортсмена стали чемпіонами і призерами обласних змагань; 110 людей стали призерами всеукраїнських змагань, 11 спортсменів стали чемпіонами та призерами чемпіонатів, першостей Європи та світу.

Найбільших результатів в 2009 році досягли:

  • Ігор Борисик - призер Європи, етапів Кубка світу з плавання, чемпіон всесвітньої Універсіади, рекордсмен України, Європи.
  • Людмила Відерце - чемпіонка, призер чемпіонату Європи з шашок.
  • Юлія Корунчак - бронзовий призер чемпіонату Європи з легкої атлетики (Інваспорт).
  • Аліна Логвиненко - золотий призер чемпіонату Європи з легкої атлетики.
  • Олександр Мірошниченко - чемпіон, срібний призер чемпіонату Європи 2009 р. з плавання (Інваспорт).
  • Євгенія Веремєєнко - переможець Кубка Європи зі спортивної радіопеленгація, зайняла 1-е місце в цьому виді спорту на чемпіонаті Європи, який проходив в м. Бургас (Болгарія)
  • Юрій Папучій - зайняв II місце в Кубку СНД серед ветеранів важкої атлетики в місті Бресті (Білорусь).

«Людина року-2009» Номінація - «За досягнення у спорті»
Віктор Мілентьевіч Лис - голова комітету з фізичної культури і спорту Артемівської міської ради. Майстер спорту СРСР, заслужений тренер СРСР, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України. Нагороджений орденами «За заслуги» III і II ступені.

Спортивна організація, якою керує Віктор Мілентьевіч, є однією з кращих в Донецькій області за досягненнями в спорті, розвитку масової фізичної культури і спорту, впровадженню прогресивних форм роботи.

За підсумками 2009 року зайняв Артемівськ:

  • 1 місце в п'ятих літніх спортивних іграх Донецької області,
  • 1 місце з виконання обласної програми «Розвиток фізичної культури і спорту»,
  • 1 місце за досягненнями в олімпійських видах спорту.

Артемівський центр фізичного здоров'я населення став срібним призером всеукраїнського конкурсу «Спорт для всіх - спільна турбота».

18 спортсменів міста у складі збірних команд області взяли участь у Юнацьких іграх України і завоювали в скарбничку області 13 медалей: 7 золотих, 2 срібних, 4 бронзових. Це найвищий показник за всю історію участі артемівські спортсменів у складах збірних області у спортивних іграх України.

В Олімпійських та Паралімпійських іграх 2008 року прийняли участь 6 спортсменів Артемівська, Часова Яру і Соледара. За підсумками 2008-2009 року вже 9 спортсменів цих міст є кандидатами на участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2012 року.

Сьогодні в місті працює 6 заслужених тренерів України.