Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 101 гість.

Урядовий портал

Зміни до Податкового кодексу України в частині акцизного податку

Переглядів: 802

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», який набрав чинності з 1 січня 2016 року внесено ряд змін в частині оподаткування акцизним податком.

Так, з 1 січня 2016 року, у відповідності з цим законом, передбачено збільшення ставок акцизного податку на алкогольні напої та пиво в півтора - два рази. Норма Закону щодо збільшення ставок акцизного податку на алкогольні напої, які підлягають маркуванню марками акцизного податку набирає чинності з 1 березня 2016 року».

Також, цим Законом передбачено збільшення специфічних ставок акцизного податку на 40 відсотків, адвалорна складова залишилась без змін і складає 12 відсотків.

Проте, змінено базу оподаткування при обчисленні акцизного податку за адвалерними ставками. Так, до внесення змін при обчисленні податку за адвалорними ставками база оподаткування визначалась за вартістю товару, за встановленими виробником або імпортером максимальними роздрібними цінами без врахування ПДВ та з урахуванням акцизного податку, відтепер - база буде визначатись з врахуванням ПДВ та акцизного податку.