Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 72 гостя.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Як сплатити транспортний податок

Переглядів: 1452

        Відповідно пп. 267.1.1 п.267.1 ст.267 Податкового кодексу України від 0212.2010 №2755-VI (далі - Кодекс) платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об'єктами оподаткування.

       Платниками податку є  власники автомобілів, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.( пп. 267.2.1 п.267.1 ст.267 Кодексу).  

        Ставка податку становить 25000 гривень на рік за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування ( п.267.4 ст.267 Кодексу).  

         Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року  і до 20 лютого цього ж року подають відповідну декларацію до контролюючого органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування (пп. 267.6.4 п.267.6 ст.267 Кодексу). Сплачується податок юридичними особами авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації. Тобто: за І квартал – до 30 квітня, за ІІ квартал – до 30 липня, за ІІІ квартал – до 30 жовтня, за ІV квартал – до 30 січня.

        Щодо фізичних осіб, то обчислення суми податку з об'єкту оподаткування, здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку на підставі відомостей, необхідних для розрахунку податку, отриманих від органів внутрішніх справ. І до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року) платнику податку контролюючим органом надсилаються (вручаються) повідомлення-рішення про сплату сум податку. Сплачується транспортний податок фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

       Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою – платником податку подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

        У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року, податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а новим власником - починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об'єкт.

        За об'єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу (пп. 267.6.6 п. 267.6 ст. 267 Кодексу).