Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 139 гостей.

Презедент України

Україна та ЄС започатковують нову програму макрофінансової допомоги обсягом 1 млрд євро, – Володимир Гройсман на зустрічі з Валдісом Домбровскісом

Переглядів: 1295

Україна та Європейський Союз започатковують нову, четверту за рахунком, програму макрофінансової допомоги Україні обсягом 1 млрд євро. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом. Високопосадовець перебуває в Україні з візитом. Його основна мета – підписання Меморандуму про взаєморозуміння за четвертою програмою надання макрофінансової допомоги Україні обсягом 1 млрд євро. Ідея програми активно опрацьовувалася під час візиту Глави Уряду Володимира Гройсмана до Брюсселя у травні поточного року. А законодавче рішення Європарламенту та Ради ЄС про надання допомоги було підписано в липні поточного року.

Глава Уряду наголосив, що Україна вважає виконання Угоди про асоціацію з ЄС ключовим орієнтиром змін у державі і продовжує реформи, які дозволять наблизитися до стандартів Євросоюзу в усіх сферах життя.

«Ми відчуваємо підтримку, - сказав Володимир Гройсман. – Для нас надзвичайно важлива реалізація завдань Угоди про асоціацію з ЄС. Ми продовжуємо структурні зміни, які також дозволяють наблизитися до стандартів ЄС».

«Я радий бути в Києві і обговорити нашу спільну роботу, наші кроки щодо поглиблення співпраці. Ми підписуємо сьогодні угоду (про макрофінансову допомогу), і хотів би підкреслити, що Україна демонструє великий прогрес на шляху реформ», - зазначив зі свого боку Валдіс Домбровскіс.

Співрозмовники наголосили, що програма макрофінансової допомоги – це складова політики співробітництва. «Ми раді зростанню торгівлі з ЄС, відкриті для інвестицій і відзначаємо інтерес до України, - сказав Володимир Гройсман. - Для нас завдання – забезпечити нормальний інвестиційний клімат і ведення підприємництва, аби кожна інвестиція була захищена і успішна».

Довідково 

Меморандум про взаєморозуміння щодо макрофінансової допомоги визначає перелік заходів з реалізації структурних реформ в управлінні державними фінансами. Йдеться також про належне урядування та боротьбу з корупцією, секторальні реформи, соціальну політику та менеджмент в державних компаніях.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/ukrayina-ta-yes-zapochatkovuyut-novu-prog...

26.09.2018 - 09:58